Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna och Emilia nominerade till årets ungdomsföretagare

/
  • Emilie Kax och Anna Andersson har nominerats till årets ungdomsföretagare i Dalarna.-- Jätteroligt, säger Emelie Kax.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Utellus startades i februari och personalstyrkan har redan fördubblats. Anna Andersson och Emilia Kax är båda från Hedemora från början och har flyttat hem efter att ha bott i bland annat Stockholm.

Annons

1 februari startade Emilia Kax och Anna Andersson sitt telemarketingföretag UtellUs. Detta gjorde att deras barndomsdröm gick i uppfyllelse.
Nu har de nominerats till årets ungdomsföretagare i Dalarna.

Sedan barnsben har bästa kompisarna Emilia Kax och Anna Andersson drömt om att starta eget företag. I januari i år började de fundera på om drömmen skulle kunna bli sann. Tre veckor senare bildades UtellUs, ett telemarketingföretag som sedan dess har fördubblat personalstyrkan.
- Jag var gravid och vi hade möjligheten att starta direkt eller vänta minst ett år då jag skulle bli mammaledig. Så det var verkligen ”nu eller aldrig”, säger Emilia Kax.

Flyttat till ny lokal

Utellus har precis flyttat, från en lokal intill Erikshjälpen på Gussarvsgatan till en betydligt större lokal ovanpå Röda Korset.
- Vi hade sex säljarstationer i den förra lokalen. Nu har vi tolv, plus tre extrarum, säger Anna Andersson.
Företaget är ett säljbolag, men har bara företag som kunder.
- Vi är egentligen som vilket callcenter som helst, men vi har nischat oss så att vi inte säljer till några privatpersoner, berättar Emilia Kax.

Ville inte flytta hem

De båda tjejerna kommer från början från Hedemora, men har de senaste åren bott bland annat i Stockholm. Ingen av dem hade planerat att flytta tillbaka till Hedemora, men så blev det för drygt ett år sedan.
- Jag blev gravid och när man skaffar barn så vill man gärna ha hus, vilket inte är ett alternativ i Stockholm. Och det är skönt att ha nära till mamma, säger Emilia Kax.
- Emilia blev förvånad när hon fick höra att jag också ville flytta hem till Hedemora. Tidigare ville jag inte flytta tillbaka, men nu vill jag inte flytta härifrån, säger Anna Andersson.
- Tur att man kan ändra sig, tillägger Emilia Kax.
Nu är företaget nominerat till årets ungdomsföretagare i Dalarna. De övriga två företagen är Pero i Särna AB, i Älvdalen, samt Solunova Consulting, Mora. Vilket företag som vinner avgörs vid en företagsgalan den 29 januari.
- Det är jätteroligt, säger Emilia Kax.

Hur mycket har företaget påverkats av finanskrisen?
- Det går lite trögare med försäljningen just nu. Men det är viktigt att satsa på försäljningen när det är lågkonjunktur, så att vi blir ännu bättre på det vi gör. Vi har stora planer för företaget och om det fortsätter att gå bra så måste vi nog öppna flera kontor runt om i landet. Huvudkontoret ska dock vara här i Hedemora, säger Emilia Kax.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons