Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clownen Manne underhöll i Folkets Park

Annons

Monoton musik ur högtalaren. En anspråkslös kuliss på scenen i Folkets Park. Musiken tystnar och clownen Manne tittar fram. Det första Manne gör är att gå in i en vägg. Barnen i publiken tjuter av skratt. Han tar fram ett smutsigt knyte av tyg och presenterar det som sin gris.

- Men det är ingen vanlig gris, det är en gullegris, säger Manne.
Han slår ihop händerna för att visa hur barnen ska applådera. Men oj då, nu råkade han ju slå stackars gullegrisen som han hade i handen.
- Sådår skulle jag inte gjort, säger Manne och visar hur han gjorde. Oj! Nu gjorde jag det igen!
Och igen och igen. Barnen skrattar för varje misslyckat försök.

Barnen hjälper

- Varför låter inte fiolen? Jasså jag ska vända på den. Såhär? Nähä, såhär då?
Manne låter ofta barnen vara delaktiga. De hjälper honom genom att skrika instruktioner. Några är så ivriga att de klättrar upp på scenen. Manne måste avbryta för att be dem kliva ner så att de inte skadar sig. Sedan fortsätter showen där han gång på gång klantar sig och gör sig illa. Till både barnens och de vuxnas förtjusning.

Trollkarl

Clown-showen var en del av barnens dag i Folkets Park i lördags. Där fanns också trollkarlen Mr Udd, fiskdamm, hoppborg, karusellerna "griståget" och "tefaten", provsmakning av yoghurt samt lotteri och servering. Arrangemanget lockade omkring 500 barn och vuxna.

ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons