Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för nystartad musikgala • "Mycket nöjd med startfältet"

Annons

I morgon, lördag, hålls musikgalan "Musik ska byggas utav glädje" i Vasaaulan. Arrangören Christer Kärvemo har fått ihop ett brett och intressant startfält med artister, både ungdomar och mer rutinerade.
- Det här blir ett litet experiment, säger han.

Ett 30-tal artister kommer i morgon kväll att äntra scenen i Vasaaulan. Det är premiär för musikgalan "Musik ska byggas utav glädje". Arrangören Christer Kärvemo ser fram emot kvällen.
- Jag har hållit på i tio års tid med olika galor, främst tävlingarna "Super Trouper" som brukar vara fullsatta. Den här galan är lite annorlunda, det blir ett litet experiment, säger han.

Brett startfält

Bland artisterna märks bland annat Lurbo Stompers, Familjen Modin och Cecilia Bergqvist Bengt Erlandsson.
- Jag har kämpat länge för att få Lurbo Stompers till Daldansen, men det har inte gått tidigare. Det kommer att bli dans, schlagers, drama, humor, hårdrock och rock under kvällen. Jag är mycket nöjd med startfältet, säger Christer Kärvemo.

Tio minuter var

För att galan inte ska hålla på hela natten kommer varje artist att få tio minuter på scenen. Bandet "CUT", bestående av Cecilia Bergqvist, Uffe Andersson och Tony Lind, repade på onsdagen hemma hos Uffe.
- Det här blir andra gången som vi spelar offentligt och fjärde gången som vi spelar ihop överhuvudtaget. Förra gången var på Kulturnatten, säger Uffe Andersson, som även är presentatör för galan.
- Så på lördag smäller det igen. Ingen artist har speciellt mycket tid, så det kommer att gå undan. Det blir en musikkavalkad, säger sångerskan Cecilia Bergqvist.

Passar den här galan för hedemorapubliken?
- Ja! Hedemora törstar efter detta! utbrister Cecilia Bergqvist.
- Det här behövs otäckt mycket här i Hedemora. Jag tror att det här bara är början, säger Uffe Andersson.
Vasaaulan tar in nästan 500 personer. Christer Kärvemo vill dock inte spekulera i hur stor publiken kommer att bli.
- Hedemorapubliken är inte känd för att komma till musikevenemang, men jag hoppas på bättring nu. Den här galan är ett litet experiment, säger han.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons