Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett dåligt underbyggt och ett korkat förslag"

Annons

Det blir en nedläggning av Backa skola till sommaren.
Det beslutade kommunfullmäktige vid sammanträdet sent på tisdagskvällen.
- Jag har haft många sömnlösa nätter på grund av den här frågan, sa fullmäktiges ordförande Berndt Nygårds, s.

Backa skolas vara eller icke vara har varit en fråga som har bollats fram och tillbaka under en längre tid i Hedemora kommun. Sent på tisdagskvällen tog dock kommunfullmäktige beslutet att skolan ska läggas ner i juni 2009.
- Ingen av oss inom socialdemokraterna applåderar detta, men vi är tvungna att ta ett drastiskt beslut. Jag har haft många sömnlösa nätter på grund av den här frågan och jag beklagar att det har dragit ut på tiden. Men jag tror inte att det här innebär några tragedier, sa Berndt Nygårds, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

"Korkat förslag"

Owe Ahlinder, c, skrädde inte orden när han fick säga vad han tycker om nedläggningen.
- Det här är ett dåligt underbyggt och ett korkat förslag! De här orden kommer direkt från hjärtat, sa han.
Gun Drugge, c, undrade varför Backa skola inte skulle prioriteras framför skolor i centrum som till exempel Borgmästargården och Älgen, som tillkom vid "baby-boomen".
- Jag är även förvånad över att föräldrarna själva ska behöva bilda grupper och ordna tider för studiebesök på andra skolor. Det är heller inte säkert att syskon får gå på samma skola. Hur kan man behandla barn och föräldrar på det här viset? Jag är förskräckt! utbrast Drugge.

Voterade om frågan

Debatten pågick en lång stund innan fullmäktige kunde fatta beslutet, genom votering. 20 fullmäktigeledamöter röstade ja, 14 röstade nej och sex stycken avstod från att rösta. Därmed står det klart att Backa skola avvecklas lagom till sommaren 2009.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Fotnot: Debatten om Backa skola pågick ännu när DD hade pressläggning i tisdags och därför hann inte artikeln komma med i gårdagens tidning.

Mer läsning

Annons