Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett tiotal lägenheter ska skapas i nytt bostadsrättsområde

/
  • Så här kan området komma att se ut. De befintliga byggnaderna vid Prästgården utökas med tre nya hus.SKISS: JAN BURELLS ARKITEKTSKONTOR AB
  • Mattias Österling och Jan Burell i en av flyglarna vid Prästgården. I förgrunden ses ett gammalt badkar.-- Där kan man bada barnbarnen, skämtar Jan Burell, som dock pekar på något helt annat.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Jan Burell och Mattias Österling framför Prästgården.-- Det är verkligen en speciell fastighet, säger Mattias Österling.
  • Mattias Österling och Jan Burell guidade runt i Prästgården och berättade lite om byggnadens historia.
  • Jan Burell pekar på sin skiss över hur området kan komma att se ut.

Annons


Snart blir det extra mycket liv och rrelse i Prstgrden. Huset ska byggas om fr inhysa fyra, fem lgenheter. Sammanlagt ska det bli ett tiotal lgenheter p grden.
- Vi tror att det finns ett sug efter markbostder, ger Mattias sterling, vd och gare till sterling Bygg AB.

sterling Bygg kpte Prstgrden i slutet av frra ret. Nu r renoveringsarbetet i full gng. Tanken r att ett tiotal lgenheter ska skapas p tomten, hlften av dem blir i Prstgrden.
- Vi vill g ut med detta eftersom vi tror att det pratas mycket p stan om vad som hnder med Prstgrden. Dessutom r det kul att g ut med en positiv nyhet i dessa dagar, sger Mattias sterling.

Fem p grden

P grden ska det byggas tre nya hus, samtidigt som de bda flyglarna rustas upp. Det kommer att generera sammanlagt minst fem nya lgenheter p grden.
- De kommer att kallas bostadsrttslgenheter, trots att det blir som sm hus. Vi tror att det finns ett sug efter markbostder. Men avsikten r inte att fylla grden med hus, det skulle frstra charmen. Tanken r att det hr ska bli en egen liten idyll, i centrala Hedemora, sger Mattias sterling.

En gammal milj

Arkitekten Jan Burell har anlitats fr att skissa p hur omrdet kan komma att se ut.
- Det r en gammal milj och det r inget konstigt att vi anvnder tomten till att bygga bostder. Enligt detaljplanen s fr 25 procent av tomten bebyggas. Prstgrden byggdes 1750 och r ursprunglig i vissa delar. Flera fnster och drrar anvnds fortfarande, berttar Jan Burell.

Frgetecken

Det stora frgetecknet med byggnationerna r hur Prstgrden ska delas upp.
- Alla spekulanter vill ha med den stora salen i sin lgenhet. Men d drar det i vg uppemot 150 kvadratmeter och det kommer att bli dyrt. Vi kommer dock inte att bygga i ondan, det blir inga nya vggar. Man mste vga frdla och bli sams med den gamla miljn, sger Jan Burell.
Det lutar t att det blir fyra lgenheter i Prstgrden, tv p bottenvningen och tv p ovanvningen.
- Det r stimulerande fr oss att bygga hr. Prstgrden r verkligen en speciell fastighet. Vi kommer nog att f omkring 450 kvadratmeter boyta hr inne, sger Mattias sterling.

Nr kan de frsta hyresgsterna flytta in?
- En av flyglarna kommer nog att bli klar fr inflyttning redan i r. Vi fick tilltrde till grden den 15 december och det r drfr som vi inte har marknadsfrt detta s hrt. Men folk har hrt talas om det nd och vi har mnga spekulanter. Nu r vi mogna att ta emot konkreta frslag och en del av bostderna r redan slda, sger Mattias sterling.


PR SNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons