Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldragrupp anmäler barn- och utbildningsnämndens ordförande

/

Annons

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Berndt Nygårds har JO-anmälts. Bakom anmälningen står Backa skolas föräldragrupp, som anser att avvecklingen av skolan inte har skötts på rätt sätt.
- Men vi angriper inte Nygårds personligen, säger Niclas Carlsson, från föräldragruppen.

För en månad sedan beslutade kommunfullmäktige att Backa skola ska avvecklas till sommaren. Backa skolas föräldragrupp har nu JO-anmält barn- och utbildningsnämndens ordförande Berndt Nygårds, s. Föräldragruppen anser bland annat att det finns fel i konsekvensbeskrivningen av den framtida skolorganisationen, samt att den inte har följt barnplanen.
Så här skriver föräldragruppen:
”Berndt Nygårds (S) som ordförande i barn- och utbildningsnämnden har inte sett till att ålagda uppdrag både från Kommunfullmäktige och beslut fattade i demokratisk ordning i barn- och utbildningsnämnden blivit utförda. Med denna anmälan kanske vi kan hjälpa andra barn / familjer i framtiden. Om man ev. ska lägga ner flera skolor vill vi inte att de ska bli lika dåligt behandlade / bemötta som vi föräldrar i Backa skola blivit. Samt att man följer de beslut som fattas i demokratisk ordning.”

”Flera familjer flyttar”

- Vi har kollat hur det fungerar med JO-anmälningar och vi kan inte anmäla en hel nämnd. Därför anmäler vi ordföranden, Berndt Nygårds, men vi angriper inte honom personligen. Det känns som att politikerna vill att Backa skola försvinner från jorden yta och att de vill få bort oss från kommunen. Jag vet flera familjer som redan håller på att flytta, säger Niclas Carlsson.
Berndt Nygårds låter hälsa att han inte har sett någon JO-anmälan ännu och att han därför vill avvakta med att kommentera ärendet.
- Man jag blir inte förvånad över detta, säger han.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons