Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen Hedemora Gammelgård överlever - men kommer inte att ha någon verksamhet

/
  • Föreningen Hedemora Gammelgård har haft årsmöte och beslutat om sin framtid. - Vi kommer bara att sköta det som står i våra stadgar och därmed kommer vi inte ha någon som helst verksamhet vid gammelgåprden i år, säger ordförande Ulf Anderson.FOTO: PÄR SÖNNERT

Annons


Det blir ingen aktivitet vid Gammelgrden i sommar. Drmed stlls bland annat midsommarfirandet in.
- Vi har varken kraft eller resurserna, frklarar Ulf Andersson, ordfrande i Freningen Hedemora Gammelgrd.
Dremot r han inte frmmande till att en entreprenr tar ver verksamheten.

DD har tidigare rapporterat om Gammelgrdens oskra framtid. Freningen har vdjat om att f extrabidrag frn kommunen, men har inte ftt gehr. I sndags hll freningen sitt rsmte.
- Vi kom verens om att freningen ska verleva ett r till och drfr omvaldes styrelsen. Men vi kommer bara att skta det som str i vra stadgar och drmed kommer vi inte att ha ngon som helst verksamhet vid Gammelgrden i r, sger Ulf Andersson.

Skt std

Stadgarna sger att freningen ska bevara husen och samlingarna som hr till Gammelgrden. Midsommarfirandet, sommarkafet och andra saker kommer freningen inte att ta hand om.
- Vi har varken kraft eller resurser till det. Vi har skt std frn kommunen, men de r inte villiga att sttta oss. S nu kommer det att bli en igenstngd Gammelgrd i sommar. Sen fr vi se vad som hnder. Det allra bsta vore om ngon brinner fr det hr och vill ta ver verksamheten, sger Ulf Andersson.

Om ngon privatperson vill arrangera midsommarfirandet, hur skulle freningen stlla sig till det?
- Det fr vi ta beslut om p ett styrelsemte i s fall. Men vi r inte alls frmmande till att ngon entreprenr tar ver. Om ngon har en lsning s vill vi grna hjlpa till, sger Ulf Andersson.

PR SNNERT

023-476 91

par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons