Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare gör gemensam sak och visar sitt stöd

Annons

Michaela Malmling och Mikel Gråbo från Hårstället gör gemensam sak med yogalärare Anette Hansson och kostrådgivaren Karin Hedlund. Tillsammans arrangerar de en killkväll med fokus på träning, kost och styling. Och där de kommer att samla in pengar till Ungdomens hus.
- Helt strålande, säger Gunilla Brandt-Jonsson kassör för Ungdomens Hus-föreningen.

- Vi ville hjälpa igång Ungdomens Hus. Detta så att alla ungdomar får något att göra, konstaterar Michaela Malmling på frågan om var idéen till att samla in pengar till Ungdomens Hus kom ifrån.
Michaela Malmling säger vidare att alla ungdomar är inte med i någon förening, och ska de få någonstans att ta vägen efter skoltid behövs ett Ungdomens Hus.
- Så de slipper hänga på stan, säger hon. Tillsammans med Mikel Gråbo arbetar Michaela Malmling på Hårstället. Vägg i vägg finns Hälsogränd och där jobbar Anette Hansson med yoga, stressterapi och power-plate (en träningsmetod) samt Karin Hedlund med kostrådgivning.

Helkväll för killar

De har tillsammans gått ut med en inbjudan till olika föreningar och där inbjudan har varit speciellt riktad till killar.
Och på torsdag blir det en helkväll för killar på Waynes Coffee. Och där de fyra kommer att visa det senaste hårmodet för killar, hur träning på power-plate fungerar, och Karin Hedlund kommer att ge lite enkla kostråd.
- Jag kommer att med en kroppsammansättningsvåg, berättar Karin Hedlund.
Med den kan hon mäta hur kroppsammansättningen är, hur stor del av kroppen som är muskelmassa, vätska och fett.

Lotteri

Under kvällen är allt detta fritt däremot kommer de att ha lotteri och där behållningen kommer att gå till föreningen Ungdomens Hus.
Anette Hansson säger att det är deras bidrag, att de inte kan stötta med pengar direkt men med sitt kunnande som kunna ge pengar till föreningen. Och hon menar att det är en utmaning till andra företag i Hedemora att följa deras exempel.
- Alla är berörda, säger hon vidare om ungdomarnas situation.
Gunilla Brandt Jonsson är kassör i Ungdomens Hus föreningen och hon tycker att denna satsning som görs känns oerhört inspirerande.

MIKAEL ERIKSSON


Fotnot: De som vill gå kan anmäla sitt intresse till Michaela Malmling/Mikel Gråbo på Hårstället.

Mer läsning

Annons