Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotografen Gomer Swahn har bytt Fjäderholmarna mot Hedemora

/

Annons

20 år på Fjäderholmarna fick räcka. I september flyttade Gomer Swahn till Hedemora där han har öppnat en fotofirma.
Förhoppningen är att han ska få fotouppdrag inom turismen i Södra Dalarna.
- Hedemora är en trevlig liten kommun, säger Gomer Swahn.

Fotografen Gomer Swahn är fjärde generationen stockholmare i sin släkt. Men för ett par månader sedan lämnade han huvudstaden och Fjäderholmarna bakom sig och flyttade till Hedemora. Här har han nu öppnat fotofirman Bildjouren.
- Jag ledsnade på att gå omkring på ön under vintern. Det är som Orup sjunger, Stockholm har blivit kallt. Så jag började titta på andra alternativ, säger Gomer Swahn.

Mest en slump

Men att valet föll på just Hedemora var mest en slump. Gomer visste ingenting om kommunen tidigare.
- En kompis till mig tog över Brukshotellet i Långshyttan för ett par år sedan och när jag skaffade husbil och hälsade på honom upptäckte jag att det faktiskt finns något utanför Stockholm och att Dalarna är väldigt fint, säger Gomer Swahn.
Sedan 1997 har Gomer jobbat med fotograferande på heltid.
Han fotograferar mest turism, natur, evenemang och fritid, men även scenframträdanden och bröllop.
- Jag har varit till kommunen och presenterat mig. Turism har alltid varit min stora grej och jag är väldigt intresserad av att få plåta turism i Södra Dalarna, säger Gomer Swahn.

”Det är nära till allt”

Han har fått tag i en lokal på Brunnsjögatan. Det är tänkt att han ska ha kontoret på markplan som ”show-room”, för att kunna visa upp några sina bilder.
- Jag har även planer på att hjälpa folk som vill förädla sina egna bilder. I det här yrket fungerar det inte att bara vara fotograf, man måste jobba med bilder på många olika sätt, säger Gomer Swahn, som nu har börjat rota sig i Hedemora.
- Hedemora är en trevlig liten kommun, med mycket puls. Det är nära till allt och det mesta finns här. När jag blev sugen på pizza och bodde på Fjäderholmarna så var jag först tvungen att ställa i ordning båten och sedan åka i tjugo minuter in till stan. Nu behöver jag bara gå ett par hundra meter. Jag stortrivs här i stan, säger han.

Mer läsning

Annons