Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Gussarvsskolan sedan IOGT-NTO tog över lokalerna

/

Annons

För ett år sedan tog IOGT-NTO över Gussarvsskolan. Sedan dess har det hänt en del med lokalerna.
- Vi har många fasta hyresgäster, säger Gösta Johansson, styrelseledamot i föreningen. Han anser att Hedemora kommun gjorde en bra affär när IOGT-NTO fick köpa skolan.

Hedemoras IOGT-NTO-förening tog över Gussarvsskolan den 1 oktober i fjol. Drygt ett år senare kan föreningen visa upp lokaler som sprudlar av aktivitet.
- Det är bara två skolsalar som står tomma och de vill Ungdomens Hus få disponera. Vi håller många kurser hela dagarna, så vi får passa på att rusta de lokaler som behöver det mellan kurserna, säger Gösta Johansson.

Kan vidareutveckla

Källaren bedrivs det dock ingen aktivitet i. Åtminstone inte än så länge.
- Vi skulle kunna ha en replokal eller inspelningsstudio i källaren, om det finns intresse för det. Vi har alla möjligheter att utveckla lokalerna ytterligare, säger Gösta Johansson.
Arbetet med att renovera lokalerna har pågått ett tag. Renoveringen har hittills kostat omkring 700 000 kronor och finansieras bland annat via bidrag som föreningen får in från olika håll.
- Hittills har vi plockat in en miljon kronor som kommer utanför kommunens gränser. Det handlar om pengar från fonder, anslag och andra bidrag. Jag tycker att det är en klar fördel att vi får in pengar som inte belastar kommunen på något sätt. Hedemora kommun har gjort en bra affär. Kommunen har fått ett fungerande föreningshus utan att lägga ner några pengar på det, säger Gösta Johansson.
Och föreningarna som samsas om utrymmet i de gamla skollokalerna är nöjda.
- IOGT-NTO har gjort ett fantastiskt jobb här på så kort tid. Vi trivs jättebra i vår nya lokal, säger Elisabet Johansson, ordförande i HSO, en av hyresgästerna.

Arrangerar julmarknad

Om drygt en vecka, den 29 november, kommer det att arrangeras en julmarknad vid IOGT-NTO-gården. Nästan alla föreningar i lokalerna är engagerade.
- Vi har gjort klart med flera hantverkare som kommer hit. Det kommer även att bli lotterier, godisregn, sagostund för barnen och servering. Dessutom blir det pjäxdans på skateboardplattan. Julmarknaden blir det första stora arrangemang som vi gör tillsammans, säger Gösta Johansson.

Mer läsning

Annons