Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoraföretagen har bäst omsättning i länet

/

Annons

Företagen i Hedemora har den bästa omsättningen i Dalarna.
Det visar projektet ”Årets Företagarkommun”, som sköts av Företagarna samt affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.
- Jag är inte ett dugg förvånad, säger Inger Wilstrand, tillförordnad vd för Hedemora Näringsliv AB.

Enligt projektet ”Årets Företagarkommun” har 67,5 procent av företagen i Hedemora kommun redovisat en ökad omsättning. Genomsnittet i Dalarna låg på 62,9 procent.
Hedemoraföretagen har sammanlagt ökat sin omsättning med i genomsnitt 13,2 procent, vilket placerar kommunen på plats 49 i hela landet.
- Det var ny information för mig. Men jag är inte ett dugg förvånad. Känslan har varit att det har gått väldigt bra för företagen i kommunen. Det här är jättekul och positivt! säger Inger Wilstrand.

• Så det var inte oväntat?
- Nej, trots lågkonjunkturen så går våra företag väldigt bra. Vi har även märkt att alltfler av företagarna som går på rådgivning hos oss skapar aktiebolag direkt. Jag tror att vi har många företag med spetskompetens i Hedemora och det gör att de inte är lika konjunkturkänsliga som andra företag, säger Inger Wilstrand, som erinrar sig att Hedemora var i topp för några år sedan.
- Men jag minns inte vilket år det var, säger hon.

Sexa sammanlagt

I undersökningen kontrollerades sammanlagt fyra saker från fjolåret; omsättningen, om resultatet har ökat, antalet nya aktiebolag i förhållande till bolagsstocken samt hur bra kreditvärdigheten är.
55 procent av Hedemoras företag hade förbättrat sitt resultat under 2007. Antalet aktiebolag steg med 2,6 procent och 64,8 procent av bolagen hade fått en förstärkt kreditvärdighet.
Med alla fyra punkter inräknade utsågs Smedjebacken till den bästa kommunen i länet. Hedemora kom på sjätte plats sammanlagt.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons