Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoras nya skolchef Jukka Kuusisto är på plats

/
  • Hedemoras nye skolchef, Jukka Kuusisto, har installerat sig i Tjädernhuset. Han vill genast börja jobba med kvalitetsfrågor.-- Det är skönt att komma bort från Stockholm. Det här ska bli roligt, säger han.FOTO: PÄR SÖNNERT

Annons

Hedemora kommun har fått en ny skolchef.
Jukka Kuusisto installerade sig för ett par dagar sedan.
Han har tidigare jobbat i Stockholm i närmare 30 år och det här blir den första tjänsten han har utanför huvudstaden.
- Det här ska bli roligt, säger Jukka Kuusisto.

Tjänsten som skolchef är nu tillsatt. Valet föll på Jukka Kuusisto, som närmast kommer från en tjänst som chef på utbildningsinspektionen i Stockholm.
- Det är skönt att komma bort från Stockholm. Jag har jobbat där i närmare 30 år. Det här blir faktiskt den första tjänsten jag har utanför Stockholm, säger Jukka Kuusisto.

Vad blir din största utmaning som ny skolchef?
- Först och främst att lära känna verksamheten. Nästa vecka ska jag besöka verksamheterna som ligger längst ut i kommunen, säger Jukka Kuusisto.
Förutom att vara chef på utbildningsinspektionen har Jukka Kuusisto även jobbat på Skolverket i Stockholm, samt som både lärare och rektor i huvudstaden.
- Men jag har aldrig varit skolchef förut. Det här ska bli roligt, säger han.
Jukka Kuusisto hälsas varmt välkommen av biträdande skolchefen Torgny Karlsson.
- Det känns mycket stimulerande att Jukka är på plats för att leda kommunens nya gemensamma skolförvaltning. Skolorna och förskolorna i Hedemora kommun arbetar sedan några år tillbaka medvetet med kvalitetsfrågor. Jukkas erfarenhet och kunskap i av kvalitetsarbete kommer att innebära ytterligare utveckling av detta arbete, säger Karlsson.

Kvalitetsfrågor

Kvalitetsarbete är alltså en sak som är viktig för den nya skolchefen.
- Skolorna i Hedemora fungerar bra i det stora, men det finns alltid aspekter som man kan förändra. Vi ska jobba mycket med kvalitetsfrågor för att kunna erbjuda det bästa till våra elever, säger Jukka Kuusisto.

Har du någon anknytning till Hedemora?
- Ja, jag har faktiskt jobbat här tidigare! Fast det var som sommarjobbare på ett kollo i Långshyttan ett par somrar i slutet av 1970-talet. Så jag känner till trakten litegrann, säger Jukka Kuusisto.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons