Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli Olympicaskola • ”Föräldrarna verkar vilja ha vår profil”

Annons

Det kan bli undervisning i Backa skola nästa höst trots allt.
Dock i en annan regi. Friskolan Olympicaskolan tänker lämna in en ansökan om utökat tillstånd till Skolverket.
- Det är på föräldrarnas initiativ vi gör detta, säger Lillemor Gunnarsson, grundare av Olympicaskolan.

Efter många turer fram och tillbaka beslutade kommunfullmäktige för två veckor sedan att Backa skola ska avvecklas lagom till sommaren 2009. Men nu finns det åter hopp om att skolan kan leva kvar, dock i en annan form. Friskolan Olympica, som grundades i Hedemora år 2000, tänker nämligen ansöka om ett utökat tillstånd för att starta upp verksamheten i Backa skola.
- I så fall kommer Backa skola att ta över vårt koncept. Om vi får tillståndet så kommer skolan att heta Olympicaskolan i Backa, säger Lillemor Gunnarsson.

Vill ha profilen

Olympicaskolan har en tydlig profil på idrott, lek och rörelse. Dessutom jobbar skolan mycket med Yasuragi, som betyder gott beteende.
- Det verkar som att föräldrarna till barnen på Backa skola vill ha vår profil. Det är på föräldrarnas initiativ som vi söker tillståndet, säger Lillemor Gunnarsson.

Behöver 50, 60 elever

Det måste dock finnas ett elevunderlag för att Olympicaskolan ska kunna starta upp i Backa. Förutsatt att ansökan godkänns av Skolverket.
- Vi skulle behöva omkring 50, 60 elever. Risken finns att föräldrarna redan har börjat titta efter andra skolor för sina barn nu när beslutet om Backa skolas avveckling är taget, säger Lillemor Gunnarsson.
Den 12 november kommer det att hållas ett föräldramöte där Lillemor Gunnarsson deltar. Efter det ska hon lämna in sin ansökan om utökat tillstånd. Hon är dock inte så optimistisk.
- Det skulle förvåna mig om vi fick ett utökat tillstånd. Jag tror att Skolverket tycker att vi redan har många av eleverna i Hedemora kommun, säger Lillemor Gunnarsson.

PÄR SÖNNERT
023476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons