Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kicki Printz kandidat till nytt kommunalråd i Hedemora

/
  • Kicki Printz utsågs i går till blivande ordförande i kommunstyrelsen, samt kommunalråd, i Hedemora.FOTO: PÄR SÖNNERT
  • Kicki Prinitz lyckönskas av Per Fagerström, Arbetarekommunens ordförande.
  • Kicki Printz utsågs i går till blivande ordförande i kommunstyrelsen, samt kommunalråd, i Hedemora.

Annons

Nu är det klart vem arbetarekommunen nominerar som kandidat att efterträda Ingvar Damm som kommunalråd i Hedemora. Arbetarekommunens val föll på Kicki Printz.
- Den största utmaningen blir att ordna upp ekonomin och samtidigt utveckla kommunen ,säger hon

I går kväll höll Hedemora Arbetarekommun ett extramöte. Anledningen var att ett nytt namn som kommunstyrelsens ordförande och därmed även kommunalråd, skulle utses. Arbetarekommunen var enig om att välja Kicki Printz.
- En förutsättning för att jag skulle tacka ja till det här jobbet var att jag skulle ha fullt stöd från Arbetarekommunen. Det känner jag att jag har nu, säger hon.
Daniel Andersson, vice ordförande i Arbetarekommunen, berättar att stämningen på mötet var ovanligt bra.
- Det var längesedan som det var så glatt och uppslutet. Vi har fått tillbaka flera gamla medlemmar sedan det började ryktas om att Kicki skulle ta över. Det är verkligen medvind för oss nu, säger han.

Aktiv sedan 2002

Kicki Printz har varit politiskt aktiv sedan valet 2002, även om hon sedan länge har varit intresserad av politik. Dessutom har hon länge jobbat fackligt.
- Det fackliga arbetet har sin grund i politiken. Och jag trivs väldigt bra med mitt jobb i äldreomsorgen. Det är ett jobb som ger mycket tillbaka, säger Kicki Printz.
Ingvar Damm valde att lämna politiken förra veckan och det blev snabba ryck för Arbetarekommunen att utse en ersättare.
- Skönt att det löste sig och att Kicki är redo för det här. Som man över 60 år känns det oerhört stimulerande att välja en kvinna. Det bryter mansdominansen, som vi har fått kritik för,säger Per Fagerström, ordförande i Arbetarekommunen.

Tar tjänstledigt

I dag lämnar Kicki Printz in en ansökan om tjänstledighet från sitt jobb som undersköterska inom äldreomsorgen. På tisdag kommer hon att väljas av kommunfullmäktige och på onsdag räknar hon med att installera sig i Rådhuset.
- Jag måste börja sätta mig in i saker som inte jag vet om, men som Ingvar Damm hade koll på, säger Kicki Printz.
Det blivande kommunalrådet hade kanske kunnat önska sig att kommunen hade befunnit sig i en annan situation än de minussiffrorna som lyser röda på många håll i kommunen.
- Ekonomin är givetvis det största problemet just nu. Men jag anser att den största utmaningen blir att ordna upp ekonomin och samtidigt utveckla kommunen, säger Kicki Printz.

Mer läsning

Annons