Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot att alla partier inte bjudits in till budgetmöte

/
  • Oppositionsrådet Gertrud Hjelte, c, är kritisk till att alla partier inte var representerat vid onsdagens budgetmöte.-- Demokratin stryps i Hedemora, säger hon.FOTO: MIKAEL ERIKSSON

Annons

Oppositionsrådet Gertrud Hjelte, c, har reagerat mot att alla partier inte fanns representerade vid ett budgetmöte nyligen.
- Jag anser att samtliga partier borde bjudas in till ett så pass viktigt möte, säger hon.

Vid onsdagens möte där den gemensamma budgeten för nästa år skulle presenteras var varken folkpartiet eller hedemorapartiet representerat. Detta har fått Gertrud Hjelte att reagera.

Inte inbjudna

- De båda partierna blev inte inbjudna. Den styrande majoriteten brukar skrika högt om att det är så viktigt att alla ska få vara med för demokratins skull. Det gäller tydligen enbart om de själva blir drabbade, säger Hjelte, som även påpekar att det bara handlade om två extra mötesdeltagare.
- Det är ytterst anmärkningsvärt att majoriteten inte tillåter samtliga partiföreträdare få delta och få samma information inför budgetarbete. Därför anser jag att demokratin stryps i Hedemora, dundrar Gertrud Hjelte.
Kommunalrådet Ingvar Damm, s, är frågande till kritiken.
- Till det här mötet var de ordinarie ledamöterna och ersättarna i kommunstyrelsens arbetsutskott inbjudna.

”Inte representerade”

- Förklaringen till att folkpartiet och hedemorapartiet inte fanns representerade är helt enkelt att inga politiker från dessa partier är ledamot eller ersättare i utskottet, förklarar Damm.

Upp till partierna

Kommunalrådet säger även att det är upp till partierna att se till att de finns representerade.
- Man kan inte skälla på mig för att folkpartiet och hedemorapartiet inte var på mötet. Jag bestämmer inte vilka partier som får och inte får komma på mötena, fortsätter Damm.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons