Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoherden har sagt upp sig, efter knappt två år på posten

/

Annons

Kajsa Bengtz har sagt upp sig från sin tjänst som kyrkoherde i Hedemora församling.
En av anledningarna är pendlingsavståndet från hemmet i Västerås.
- Det var svårt att rekrytera en kyrkoherde sist och det blir nog inte lättare nu, säger Love Häggkvist, m, ordförande i kyrkonämnden.

1 januari 2007 tillträdde Kajsa Bengtz som kyrkoherde i Hedemora församling. Nu, knappt två år senare, har hon sagt upp sig.
- Kajsa bor i Västerås och har pendlat 2,5 timme om dagen. För mig som bara har haft fem minuter till jobbet går det knappt att föreställa sig hur jobbigt det måste vara. Hon får ju ingen fritid över, säger Love Häggkvist, som även berättar att kyrkoherden har haft problem att samarbeta med en del av församlingens personal.
- Samarbetet mellan henne och personalen har väl inte fungerat helt felfritt, säger han.

Kort uppsägningstid

Kajsa Bengtz har fått ett vikariat som kyrkoherde i Gideonsbergs församling. Det var tack vare detta som Hedemora församling valde att gå med på hennes önskemål om att förkorta uppsägningstiden.
- Vi ville inte stå i vägen för henne när hon kunde få ett nytt jobb så snabbt. Vi kan bara beklaga att hon har valt att säga upp sig, men med tanke på pendlandet så förstår jag henne, säger Love Häggkvist.

• Har ni någon ny kyrkoherde på gång?
- Nej, vi har valt att ta det lugnt med rekryteringsarbetet och inte forcera. Det var svårt att rekrytera en kyrkoherde sist och det blir nog inte lättare nu. Prosten Ingrid Öberg-Hägg är tillförordnad kyrkoherde till dess att vi hittar en ny, säger Love Häggkvist.

• Hur länge tror du att det dröjer?
- Det är svårt att spekulera om det, men det kommer att ta tid. Det kanske kan vara klart till nästa sommar, tror Love Häggkvist.
PÄR SÖNNERT
023-476 91 / 070-524 01 63
par.sonnert@daladem.se


Fotnot: DD har sökt Kajsa Bengtz för att få en kommentar, men utan resultat.

Mer läsning

Annons