Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långshyttebo misstänks för bland annat försök till mordbrand

Annons

En 39-årig man från Långshyttan har åtalats vid Falu tingsrätt, misstänkt för ett antal brott.
Det rör sig bland annat om försök till mordbrand, stöld och grovt övergrepp i rättssak.

39-åringen åtalas för att under natten mellan den 11 och 12 oktober i år ha brutit sig in i en bostad på Sexbovägen i Långshyttan.
Enligt åtalet ska mannen ha slagit sönder en parabolantenn, nästan alla fönster och fönsterrutor i altandörren och ytterdörren, en köksfläkt, flera lampor och keramikkrukor.
Han ska även ha skadat parkettgolvet genom att göra ett jack i golvet. Dessutom ska mannen ha slagit sönder bakrutan till bostadsinnehavarens bil.
Vidare misstänks mannen för att ha försökt tända eld i en säng i bostaden.
Den här gärningen anses vara grov eftersom bostaden låg i ett bostadsområde med flera närliggande hus.

Hämndaktion

Vid samma tillfälle misstänks 39-åringen för att ha slagit sönder vindruta, bakruta, sidospeglarna och sidorutorna, samt skadat förardörren och en skärm på en bil i närheten. Han ska även ha stulit en CD-spelare ur bilen.
Enligt åtalet ska skadegörelsen i bostaden vara en hämndaktion för att bostadsinnehavaren tidigare uppgett saker i förhör med polisen.
Åtalspunkterna händelsen är grovt hemfridsbrott, stöld, skadegörelse, grov skadegörelse, försök till mordbrand samt grovt övergrepp i rättssak.

Fem andra punkter

Mannen åtalas även för fem andra punkter, brott som en och samma kvinna har blivit utsatt för. 39-åringen ska ha försökt lura pengar av kvinnan på olika sätt. Han står därför åtalad för förskingring, egenmäktigt förfarande och två fall av bedrägeri.
Slutligen åtalas 39-åringen för sexuellt ofredande, eftersom han den 11 september i år ska ha skickat flera sms med sexuell innebörd till kvinnan.

Mer läsning

Annons