Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandstavla från Vikmanshyttan förväntas bli samlarobjekt

/
  • Glada miner över tavlan med leksandsmotiv som har tryckts på Vikmanshyttans Stentryckeri.Konstnären Lasse Karlsson, Håkan Åman, vd för Leksands IF, tryckarna P-O Westman, Mats Norling, Mats Westman och säljaren Kenneth Stenholm är nöjda med resultatet.

Annons

I dagarna har 290 tavlor med motiv från Leksands IF tagits fram på Stentryckeriet i Vikmanshyttan.
Håkan Åman, vd för Leksands IF, tror att tavlorna kommer att bli samlingsobjekt hos fansen.
- Det känns fantastiskt kul att få lansera dem, säger han.

Konstnären bakom tavlan är nyköpingsbon Lasse Karlsson. Tavlan har tryckts i Vikmanshyttans Stentryckeri.
- Tavlan gick oerhört snabbt att göra. Det tog bara två veckor från skisstadiet till dess att alla exemplar var klara. Under mina 25 år på företaget har jag aldrig varit med om något liknande, säger Kenneth Stenholm, säljare på tryckeriet.

Svår teknik

Lasse Karlsson började med att måla en skiss med ett ishockeymotiv. Sedan har han målat i omgångar på kalkstenblock, en färg i taget, som sedan har tryckts på papper i stentryckeriet.
- Det svåra med den här tekniken är att man inte har någon kontroll över det färdiga resultatet. Det är först efter fem, sex stenar som man ser om det blir bra eller ej, berättar Lasse Karlsson.

”Mycket Leksand”

Tavlan har tryckts i 290 exemplar. I går kom Leksands IF:s vd Håkan Åman till stentryckeriet för att hämta tavlorna.
- Tavlan är fantastisk! Det är mycket Leksand över den. Kul att våra fantastiska supportrar får vara med. Det känns fantastiskt kul att få lansera tavlan, säger Åman.
I och med att tavlan trycks i ett begränsat antal tror Håkan Åman att tavlorna kommer att bli samlingsobjekt bland fansen. Det är redan flera som har förhandsbeställt ett exemplar.
- Många kommer att vilja ha den här. Det passar bra att vi kan lansera den lagom till föreningens 90-årsjubileum nästa år, säger Åman.

Motivet var en slump

Att det blev just Mikael Karlberg som syns mest på tavlan är en ren slump.
- Leksands IF hade ett par önskemål på spelare som skulle vara med. Jag tyckte att tröjnumret 17 var en fin siffra att ha med. Och det passar ju bra nu när Karlberg toppar poängligan, säger Lasse Karlsson.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons