Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus blickar framåt och satsar på handbollen

Annons

Linus Arnesson bestämde sig för att satsa på handbollen och flyttade till Göteborg för att börja gymnasiet. Nu har två år gått och han har debuterat i Elitserien. Han har varit hemma i Hedemora för att vila upp sig och träffa familj och vänner.

I början av juli vann Linus Arnesson och Redbergslids juniorlag Partille cup, världens största handbollsturnering för ungdomar. Snart åker Linus Arnesson tillbaka till Göteborg till ett fullbokat träningsschema. Nu är det försäsongsträning som gäller och laget har tre träningar i veckan. Men i vanliga fall är det mer.
- Vi tränar fyra gånger i veckan med laget, och tre gånger i veckan i skolan. Så det blir en del, säger Linus Arnesson.

Alltid gillat sport

Linus Arnesson har alltid varit intresserad av sport. Tidigare har han även spelat fotboll och ishockey. När han skulle börja nian valde han mellan ishockeyn och handbollen.
- Det blev handbollen, mycket eftersom det kändes roligare. Det finns en bra sammanhållning inom handbollen i Hedemora, säger Linus Arnesson.
Men det var inte helt lätt för Linus Arnesson att flytta och samtidigt inleda en satsning på handbollen. Nu har han vant sig och blivit hemmastadd i Göteborg.
- I Hedemora satsade jag aldrig. Nu hinner jag i princip bara gå i skolan, äta, träna och sova. Det var svårt att ställa om i början, säger Linus Arnesson.
Under Linus Arnessons andra gymnasieår lossnade allt. Han fick börja träna med Redbergslids IK:s A-lag och debuterade i slutet av seriespelet.

Satsar på landslaget

Under den närmaste tiden satsar Linus Arnesson på att försöka komma med i landslaget för 90-91:or. Han har varit med och tränat.
- Jag tycker att det har gått bra. Men det är många där som är duktiga, och jag har ännu mycket att lära, säger Linus Arnesson.
Linus Arnesson hoppas kunna fortsätta träna med Redbergslids IK:s A-lag, och arbeta för att ta en plats i laget på sin ordinarie position som niometersspelare.
- Jag har varit kantspelare tidigare i A-laget, säger Linus Arnesson.
I framtiden vet Linus Arnesson vad han vill. Satsa på handbollen.
- Vi får se hur det blir efter gymnasiet med kontrakt. Men jag vill satsa på det här, säger Linus Arnesson.

LINNEA JOHANSSON
023-476 91
linnea.johansson@daladem.se

Mer läsning

Annons