Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än fullsatt på Världens Barn-konsert i Vasakyrkan

/

Annons

Det var lapp på luckan när konserten till förmån till Världens Barn hölls.
Alla fick inte plats och arrangörerna fick ställa fram extrastolar.
- Vi hade räknat med att det skulle komma många, men inte så många, säger Bim Arespång, ordförande för Rädda Barnen i Hedemora.

Vasakyrkan var fylld till brädden och lite till på torsdagskvällen. Hedemoraborna hade gått man ur huse och sittplatserna fylldes snabbt. Extrastolar ställdes fram, men många fick ändå finna sig i att lösa ståplatsbiljett.
- Det finns inte en enda stol kvar. Kul att det kom så mycket folk. Lokalen tar in 200 personer, men här är det nog nästan det dubbla, sa Jan Åberg, pastor i Vasakyrkan, under konserten.

Nästan 400 besökare

Bim Arespång håller med om den siffran.
- Ja, det var nog uppemot 400 besökare. När det är barn på scenen så kommer ofta mor- och farföräldrarna. När det kom så mycket folk så sa vi: ”Vi kanske måste hålla en extraföreställning”. Men alla fick ju se konserten, säger hon.
På scenen underhöll Lisa Swahn, Ivo Mutter, Nåskören och barn från musikskolan.
- Det är väldigt roligt att det kom så mycket folk. Vi hade räknat med att det skulle komma många besökare, men inte så många, säger Bim Arespång.
Arbetet för att samla in pengar till Världens Barn fortsatte under gårdagen med bössinsamling, något som även sker i dag. Insamlingen fick minst sagt en bra start i torsdags.
- Vi fick in 13 900 kronor sammanlagt. Det är helt otroligt, säger Eva Nygårds, från Röda Korset och även kommunsamordnare i Hedemora för insamlingen till Världens Barn.
PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons