Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Lundin tillträder som ny kommunchef 1 september

Annons

Hedemoras nye kommunchef, Mikael Lundin, ska skapa ordning.
- Om organisationen i en kommun är bra så skapar det en trygghet, säger Mikael Lundin.

Från 1 september kommer Mikael Lundin att tillträda som kommunchef i Hedemora.
Överstelöjtnant Mikael Lundin har under två år varit chef för Dalregementet, och har en gedigen utbildning och erfarenhet av jobb inom det militära.
Mikael Lundin är från början från Uppsala. De senaste 19 åren har han bott granne med Hedemora, på en gård i Stora Skedvi.
Han har ett intresse för historia, maskiner inom jordbruk och området Bergslagen. Under mer än 30 år i det militära har han varit utbildare, planerare, projektledare och chef i olika positioner.
Under tisdagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott var beslutet om att anställa Mikael Lundin enhälligt. Hade det inte varit det, hade han kanske inte accepterat jobberbjudandet.

Förtroendevald

- Som kommunchef måste man ha stöd från, och kunna arbeta tillsammans med, alla de olika politiska partierna, säger han.
Mikael Lundin har ett förflutet inom politiken, som förtroendevald i Säters kommun. Han har även varit socialchef i Säter under tre år. Båda dessa erfarenheter tror han kommer vara till nytta som kommunchef.
- Jag vet hur det politiska arbetet fungerar och har insikt i det ekonomiska arbetet inom kommunen, efter min tid som förvaltningschef, säger han.
Kommunalrådet Ingvar Damm är nöjd med att ha hittat en ny kommunchef och gjort kommunens ledning fulltalig igen.
- Vi ser med tillförsikt på framtiden, är hans kommentar.
Under ett års tid har kommunchefens arbetsuppgifter varit fördelade på tre personer, utöver deras ordinarie arbetsuppgifter. En konsult arbetade fram tre namn på kandidater som bedömdes lämpliga för tjänsten.

Stor organisation

- Mikael Lundin fick jobbet bland annat för sina organisatoriska kunskaper och sina ledaregenskaper. Han kommer bli spindeln i nätet i en stor organisation, säger Ingvar Damm.
Under den första perioden kommer Mikael Lundin att satsa på att komma in i jobbet och knyta kontakter. Personalen är den absolut viktigaste resursen, tycker han.
- Det måste finnas en balans mellan arbetsuppgifter och resurser. Då mår folk bra.
Något som Mikael Lundin ser fram emot är samarbetet med näringslivet, som han inte har så mycket tidigare erfarenhet av. En av hans viktigaste arbetsuppgifter blir att jobba för en bra organisation.
- Resultatet blir det vi gör tillsammans. Jag pekar ut målet, och ska försöka få alla att känna att de vill arbeta mot det tillsammans.


LINNEA JOHANSSON
linnea.johansson@daladem.seMer läsning

Annons