Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljön i fokus på Jonsboskolan

Annons

Jonsboskolan hade miljödag i går.
Eleverna fick bland annat lära sig att sopsortera rätt.
Några av eleverna passade även på att smycka väggarna med ett par målningar.
- Det är viktigt att eleverna får en bra arbetsmiljö, säger läraren Sara Hansson.

I går arrangerades en miljödag på Jonsboskolan. Eleverna delades in i grupper och besökte olika stationer under dagen. Bland annat syddes det tygpåsar på slöjden. Niorna fick se Al Gores film "En obekväm sanning". Nanny-Maja Anderback, föreläsare och författare till boken "Vem fan bryr sig, en bok om dig och mig och världen" berättade lite om miljöfrågor.
- Jag försöker att göra det på ett roligt sätt. Jag reser runt nästan hela landet och föreläser, säger 20-åriga Nanny-Maja.

Körde "sop-race"

Det här var första gången som miljödagen anordnades.
- Vi hoppas att kunna fortsätta. Skolan satsar på att bli "grönflaggad", säger Sanna Hansson.
I ett klassrum kördes det "sop-race". Det gick ut på att eleverna skulle sopsortera en låda med olika saker, på tid. Sedan fick eleverna själva låtsas vara ett föremål, som kamraterna skulle sopsortera på rätt ställe.

Smyckade väggarna

Ett par trappor upp piffades skolkorridorens väggar upp. Några av eleverna som är med i skolans miljöråd målade väggarna med motiv från Sverige, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.
- Vi målar Globen och en dalahäst som symboliserar Sverige. För Storbritannien målar vi Big Ben och London Eye, berättar Linnéa Eliasson, som målade tillsammans med Felicia Ranta.

Jobbar med arbetsmiljö

Som representanter i skolrådet kommer båda tjejerna att medverka på miljötinget i Mora i dag.
- Vi i miljörådet jobbar mycket med arbetsmiljön i skolan, bland annat med sopsorteringen i korridorerna, säger Felicia Ranta.
Tjejerna målade dock inte direkt på väggen, utan på två stora anslagstavlor.
- Det här är ett sätt att förbättra arbetsmiljön på skolan. Det är viktigt att eleverna får en bra arbetsmiljö här i skolan, som är deras arbetsplats, säger Sanna Hansson.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons