Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater anser sig ha fått oförtjänt kritik för nedlagda röster

Annons

I beslutet om Backa skolas avveckling lade moderaterna ned sina röster.
Kritikerna menar att moderaterna inte hade några egna åsikter i frågan.
- Vi kunde varken stödja majoritetens och alliansens förslag fullt ut, säger Anita Hedman, ordförande för moderaterna i Hedemora.

För två veckor sedan beslutade kommunfullmäktige om att avveckla Backa skola. Majoritetens förslag var att lägga ned skolan, medan alliansen röstade emot. Moderaterna, däremot, lade ned sina röster, vilket de fått kritik för.
- Vi har fått höra kritik om att vi inte skulle ha haft någon åsikt, säger Melker Andersson, moderaternas gruppledare i kommunfullmäktige.

Vill förtydliga

Nu vill moderaterna förtydliga varför de har resonerat som de har gjort.
- Kritiken har också varit att vi inte har haft något eget långsiktigt förslag. Vi vill se en jättestor utredning, men den skulle vi inte klara av att mäkta med på egen hand. De båda förslagen som diskuterades i fullmäktige var så starkt förankrade i partierna att det inte var någon idé för oss att presentera ett eget förslag. Vi kunde hålla med om delar i båda förslagen, men vi kunde varken stödja majoritetens eller alliansens förslag fullt ut, säger Anita Hedman.

”Engagerar många”

Moderaterna anser att det måste till drastiska förändringar inom kommunens skolorganisation med tanke på att elevantalet kommer att minska kraftigt de kommande åren.
- Skolfrågor engagerar många. Långsiktighet är väldigt viktigt för skolan. All personal och alla föräldrar till eleverna måste få veta vad som kommer att hända i framtiden. Vi hoppas att vi kan jobba över blockgränserna med att skapa en långsiktighet för skolorna i kommunen, säger Melker Andersson.


PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons