Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och i Långshyttan tar hockeyn vid efter räddningstjänsten

Annons

Det finns gott om möjligheter runt om i Hedemora för den som vill fira sista april. I Hedemora satsar brandmännens kamratförening på en ny tradition med firande vid Brunnsjön. Och i Långshyttan har LAIK hockey tagit över efter Räddningstjänsten som arrangör.

-- Vi har tyckt det varit dåligt att Hedemora inte har någon vårbrasa, säger Anders Wikholm, brandmännens kamratförening.
Därför har de tagit initiativ till att ordna med ett traditionellt sista april firande vid Brunnsjön, invid Västkustvägen.
Vårtalet kommer att hållas av Hans Lindgren och Nåskören att svara för den musikaliska underhållningen. Dessutom blir det fyrverkerier, men av det tystare slaget som ska ge en upplevelse för ögat och inte en plåga för örat. Till hjälp har kamratföreningen anlitat pyroteknikermästaren Lars Johannesson. Anders Wikholm säger att de smällar som förknippas med fyrverkeri kan skrämma både djur och människor och nu hoppas man komma bort från den delen.
Och det kommer även att bli möjligt att få göra en uppstigning i den skylift som räddningstjänsten förfogar över.
Någon entré kommer man inte att ta. Däremot hoppas man att folk ska lägga ett bidrag i de gamla mjölkkrukor som kommer att ställas ut. Men även näringslivet har varit med och sponsrat arrangemanget.
-- Jag hoppas detta blir till en tradition, konstaterar Anders Wikholm, och som säger att vårfirandet varit möjligt att genomföra då medlemmarna i kamratföreningen ställt upp och hjälpt till.
I Långshyttan blir det fortsättning på en gamla tradition men på nytt ställe och med en ny arrangör.
Där har räddningstjänsten under en rad med år arrangerat firande på Tyllingtippen, men så icke detta år. I stället har LAIK hockey tagit över stafettpinnen och för nu traditionen vidare och det i Landbohage.
Kent Johansson är den från hockeyklubben som hållit i planeringen och han säger att det i år blir fyrverkerier, vårbrasa och försäljning. Just försäljningsdelen har de olika ungdomslagen inom LAIK hockey fått ta ansvar för och har på så sätt en möjlighet att få en förstärkning till sin lagkassa.
Dessutom kommer ungdomsbandet Perkulator att svara för den musikaliska biten.
Även i Långshyttan är det företagen som sponsrat firandet och man kommer också att ta upp en frivillig grindslant.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons