Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OKQ8 vill lägga ner sin automatstation i Långshyttan

Annons

OKQ8 har planer på att lägga ner automatstationen i Långshyttan.
Nu reagerar kommunalrådet Ingvar Damm, s, mot bensinbolaget.
- OKQ8 har en konstig strategi, så fort en pump visar röda siffror i bokföringen så ska den läggas ner, säger han.

För två år sedan lades OKQ8:s mack i Långshyttan ned. Sedan dess företaget bara haft en automatstation på orten. På måndagen meddelade OKQ8 att företaget har planer på att lägga ner stationen i Långshyttan. OKQ8 hänvisar till strukturomvandlingen sedan många år i det svenska samhället där servicen centraliseras och att stationsnedläggningar kommer att ske på många håll.
- Ett helt oacceptabelt beslut. Redan då servicestationen stängde för ett par år sedan var kommunen engagerad för att motverka beslutet, utan resultat. Vi framför nu med kraft vårt ogillande som en tydlig signal från Hedemora kommun, säger Ingvar Damm.

"Det här är katastrof"

Kommunalrådet har kontaktat ledningen för OKQ8 och framfört kommunens åsikter, nämligen att servicen för långshyttanborna kommer att försämras avsevärt. Företaget hänvisar i stället till sina bensinstationer i Hedemora och Tviksta.
- Det här är katastrof. Att Långshyttan blir utan station är oacceptabelt och helt förödande för landsbygdspolitiken och utvecklingen i Långshyttan specifikt. Jag anser att de större stationerna borde kunna täcka de mindre stationernas finansiella underskott och att även bensinbolaget ska ta ett socialt ansvar för regional utveckling, säger Damm.

Bara en station kvar

Nedläggningen är planerad till mitten av februari 2009. Om så blir fallet kommer det bara att finnas en enda automatstation i Långshyttan, nämligen Tapp vid ICA Mathyttan.
- Det ser inte ljust ut för glesbygden på sikt. Jag har full förståelse för att OKQ8 lägger ner om de inte får ihop ekonomin. Men jag tänker inte lägga ner, jag kommer att hänga kvar med min automatstation, säger Thomas Djupenström, som driver ICA Mathyttan i Långshyttan.

"Konstig strategi"

Kommunalrådet kommer att fortsätta diskutera frågan med OKQ8 i morgon.
- OKQ8 har en konstig strategi, så fort en pump visar röda siffror i bokföringen så ska den läggas ner. Men jag kommer att fortsätta diskutera frågan med OKQ8:s ledning i morgon (läs i dag), säger Damm.

PÄR SÖNNERT
023-476 91
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons