Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgsnämnden JO-anmäler polisen

Annons

Omsorgsnämnden i Hedemora JO-anmäler polisen i Dalarna. Anledning är att de polisanmälningar som gjorts om hot mot förvaltningens tjänstemän tagit för lång tid säger förvaltningschef Anders Jacobsson.

Ett fall som socialförvaltningen hade att handlägga under hösten 2006 och våren 2007 ledde fram till att en person dels vid ett besök på socialförvaltningen slog sönder en del saker, men också uttalade hot mot en tjänsteman. Detta har föranlett socialförvaltningen att göra inte mindre än fyra polisanmälningar mot personen i fråga.

Långsam hantering

I april 2007 tillskrev socialförvaltningen polismyndigheten i Dalarna sedan ingen återkopplingen skett från polisens sida gällande de fyra anmälningarna. I brevet som undertecknats av socialchef Anders Jacobsson skriver förvaltningen att de mycket långdragna hanteringen av polis och åklagare ger signalen att det är förenligt med aktuell lagstiftning att hota personalen vid socialförvaltningen i Hedemora utan att några konsekvenser sker inom rimlig tid.

Inget svar

Anders Jacobsson säger att man ännu, mer än ett år efter det att brevet skickades, inte fått något svar från polismyndigheten.
Därför har nu omsorgsnämnden i Hedemora tagit ett beslut att JO-anmälan polisen i Dalarna. Just av den anledningen att alltför lång tid gått utan att polisen vidtagit någon åtgärd.
- Det försvårar vårt arbete, konstaterar Anders Jacobsson om den utdragna processen. Och ställer sig frågande till hur hot mot tjänsteman bedöms av polisen.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons