Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar saknas också i budgeten för 2009

Annons

Även inför 2009 ser omsorgsnämnden ut att få det ekonomiskt besvärligt. Detta då både socialförvaltningen vård- och omsorgsförvaltningens budgetar pekar på ett större underskott. Totalt saknas knappt åtta miljoner kronor för att nå den budgetram kommunfullmäktige tagit beslut om.

När vård- och omsorgsförvaltningens ekonom Ewa Söderberg presenterade den första arbetsbudgeten för 2009 låg den på cirka åtta miljoner kronor över den ram på 253 miljoner kronor som kommunfullmäktige beslutat. Omsorgsnämndens ordförande Per Jansson, s, säger att man jobbat med budgeten och kunnat halvera underskottet. Trots det saknas fortfarande fyra miljoner kronor.
- Vi måste försöka lägga en budget på ram, konstaterar han och tillägger.
- Det blir en uppgift som vi tillsammans får jobba fram ett nollresultat.
Men att man lyckas med det verkar inte säkert, ty per Jansson säger att man hoppas kunna nå fram.
Socialförvaltningens budget för 2009 visar nu på ett underskott på 3,6 miljoner kronor. Per Jansson säger att visst skulle det kanske gå att lägga ned exempelvis Mini-maxi, Nibblegården och konsumentrådgivningen.
För att på så vis spara pengar. Men han säger i nästa andetag att det med all säkerhet skulle innebära ökade kostnader på andra ställen inom kommunen och inte leda till någon besparing. Nu ska även socialförvaltningen jobba vidare med budgeten och målet är att nå ramen på 57,5 miljoner kronor.

MIKAEL ERIKSSON

Mer läsning

Annons