Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Resultatmässigt kommer vi nog aldrig att kunna toppa det här"

/

Annons

Det blev succé för Oppigårds bryggeri vid öl- och whiskymässan i Nacka.
Torsdagens tävlingar slutade med hela fem guld, och sammanlagt tolv medaljer, för bryggeriet från Ingvallsbenning.
- Det här är ett kvitto på att vi gör bra öl, säger bryggeriägaren Björn Falkeström.

Som DD berättade i onsdags så hade Oppigårds bryggeri slagit rekord i antalet medaljer vid Stockholm Beer Whisky Festival, som pågår i Nacka under helgen.
I torsdags fördelades medaljerna och det stod klart att Oppigårds bryggeri kammade hem inte mindre än fem medaljer.
- Vi är givetvis mer än nöjda med resultatet. Men vi kommer inte att luta oss tillbaka nu. I stället blir vi inspirerade att jobba för att bli ännu bättre. Det här är ett kvitto på att vi gör bra öl och det tänker vi fortsätta att göra.

Svårslaget resultat

Vid fjolårets ölmässa blev det tre medaljer, varav två guld. Årets resultat var en kraftig förbättring och blir svårslaget.
- Resultatmässigt kommer vi nog aldrig att kunna toppa det här. Det är hård konkurrens i de flesta klasserna. Vem som vinner beror mycket på dagsformen på ölen eller jurymedlemmarna, säger Björn Falkeström.
Oppigårds bryggeri vann även de båda mest prestigefyllda priserna, bästa öl på flaska, respektive fat, oavsett annan kategori.
- Det känns jättekul. Det händer mycket i ölsverige just nu. Flera bryggerier startar och de som dricker öl blir mer intresserade. Det arrangeras hela tiden nya ölmässor, det kommer bland annat att bli en i Söderbärke om några veckor, berättar Björn Falkeström.

Hur firade ni gulden?
- Jag var på bryggeriet och diskade tankar när jag fick ett samtal från min fru som var på mässan. Hon berättade att vi hade tagit fem guld. Jag firade med att ta ett glas öl och en ostmacka, säger Björn Falkeström.
PÄR SÖNNERT
023-476 91 / 070-226 79 05
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons