Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutnotan verkar nu hamna på 23 miljoner kronor

Annons

Vasaliden fördyras ytterligare. Två miljoner till kommer etapp 1 att kosta. Slutnotan är nu uppe runt 23 miljoner kronor.
Kommunalrådet Ingvar Damm, s, är , trots detta, mycket positiv i sina ordalag om Vasaliden. Förklaringen till fördyringen är bland annat de arbeten som lagts ned för att göra anläggningen mycket lättillgänglig för handikappade personer.

- Ett imponerande projekt som lyser positivet, konstaterar kommunalrådet Ingvar Damm, s, om den nya idrottsanläggningen Vasaliden.
Som DD rapporterade om i går gjorde ledamöterna i kommunstyrelsen besök på plats och ställe vid tisdagens sammanträde för att ta del av hur bygget fortskrider.
När så ledamöterna bänkade sig i sammanträdesrummet presenterade kommunens tekniske chef Per Torsell även hur det ekonomiskt ser ut för Vasaliden.
- Etapp 1 fördyras med ytterligare två miljoner kronor, kunde Ingvar Damm meddela vid ett senare tillfälle.
Etapp 1 handlar i mångt och mycket om markarbeten. Etapp 2 kommer att handla om byggnader.
Han säger också att Hedemora kunnat välja att bygga en ”billighetsvariant” men har istället valt att satsa på att ge full möjlighet för handikappade personer att delta i aktiviteterna på Vasaliden.

Bra respons

Bland annat kommer det att vara möjligt att åka med sin rullstol runt hela anläggningen, och det kommer även att vara bra möjligheter för rullstolsburna personer att förflytta sig mellan den separata kastplanen och fotbollsplanen.
- Vi har fått bra respons från Svenska Fotbollsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, konstaterade Ingvar Damm vidare.
Ingvar Damm säger att ytterligare en sak som gjort att kostnaderna drar i väg är den allmänna kostnadsökning som skett.

Totalt 23 miljoner

Budgeten för bygget var satt till drygt 18 miljoner kronor. I våras beslutade kommunfullmäktige att sätta till ytterligare tre miljoner kronor för de tilläggsarbeten som måste utföras för att göra anläggningen tillgänglig för alla. Och nu kommer alltså två miljoner kronor till. Det pekar i dagsläget på en totalkostnad för hela bygget på runt 23 miljoner kronor. Ingvar Damm säger att kommunfullmäktige inte behöver skjuta till några extra medel i år, utan fördyringen för etapp 1 täcks av de medel som redan satts av. Däremot kommer kommunfullmäktige att under 2009 få skjuta till extra pengar för att klara kostnaderna för etapp 2.

MIKAEL ERIKSSON
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons