Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparbanken sätter tak för uttag utan avisering i förväg

Annons

Uttag av belopp högre än 25 000 kronor kommer att begränsas. Med anledning av att det i samhället förekommer grova brott mot bankerna och för att värna om kunder och personalens säkerhet, kommer Södra Dalarnas Sparbank att radikalt begränsa kontantuttagen över kassadisk.

Södra Dalarnas Sparbanks kunder kan från den 1 mars inte att kunna ta ut stora kontantuttag över disk, utan att en bankdag i förväg avisera uttaget. Beloppsgränsen för uttag, utan att avisera uttaget, är satt till 25000 kronor.

Konto- eller betalkort

Banken vädjar till kunderna att i största möjliga utsträckning använda konto- eller betalkort i samband med inköp i affärerna.
- Vid större belopp rekommenderar vi överföringar via Internet eller att använda sig av postväxlar, säger bankens vd Mats Lindh i ett pressmeddelande.
Södra Dalarnas Sparbank ser den senaste tidens rån, i främst södra Sverige, som ett stort samhällsproblem.

Höga krav på säkerhet

Alltför få rån och förberedelser till rån, klaras upp. Sparbankerna har generellt en bra säkerhetsnivå men den senaste tiden har många drabbats.
De byten som rånarna kommit över är relativt små. Allvarligast är dock att rånen utsätter både personal, kunder samt omgivning för ett stort lidande och obehag.
Säkerhetsarbetet har genom åren alltid varit mycket viktigt.
Nuvarande situation ställer dock ännu högre krav och banken kommer därför att fortsätta arbetet med att höja säkerheten.
- Vi vill sända en klar och tydlig signal till omvärlden att vår säkerhet är hög och att vi värnar om vår personal och våra kunder.
Arbetet tar sikte på personalens och kundernas säkerhet innebär att man nu fokuserar på att minska hanteringen av kontanter.
- Vi ser därför gärna att kunderna i ännu högre grad använder sina kort vid betalning.
För kunder kan lägre användning av kontanter upplevas som olägenhet.
Vi är dock övertygade om att alla inser att säkerhet om liv och egendom alltid går först, konstaterar Mats Lindh.

Mer läsning

Annons