Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ”heta” kandidater diskuteras för att efterträda Ingvar Damm

Annons

Vem ska efterträda Ingvar Damm som kommunalråd och kommunstyrelsens ordföranden? Frågan är än inte löst, men på tisdag i nästa vecka när kommunfullmäktige har årets sista sammanträde ska Damms efterträdare väljas.
Två ”heta” kandidater i diskussionerna om vem som ska ta vid har varit Per Jansson och Kicki Printz.

Per Jansson, som nu är omsorgsnämndens ordförande, var fram till valet 1992 kommunalråd i Hedemora.
Men själv tonar han ner det och på en direkt fråga om han är beredd att axla ansvaret igen svarar han att han tycker att han är för gammal.
Kicki Printz fanns med i diskussionerna som kommunalråd efter valet 1996. Då fanns även Jan Stagenmark med. Stagenmark har under den tid som gått valt att lämna kommunalpolitiken, men Kicki Printz sitter nu med i såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige.

Av s-föreningar

På en direkt fråga till henne svara hon att hon har nominerats av s-föreningar i Hedemora till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och därmed även kommunalrådsposten.
Men hon är noga med att poängtera att hon inte är vad av Hedemora Arbetarekommun. Och hon varken kan eller vill kommentera om det finns ytterligare kandidater till uppdraget.
Utan hon hänskjuter frågan till det möte som Hedemora Arbetarekommun ska ha på torsdag då medlemmarna ska välja vem det blir som utses att ta uppdraget.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons