Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 lägenheter i flerfamiljshus och radhus ska byggas

Annons

Nu finns detaljplanen för Ros´ns lada framme.
- Planen möjliggör för oss eller någon annan intressent att bygga upp till 30 lägenheter på tomten, säger Elisabet Nises Look, vd på Leksandsbostäder.

Tre hus med totalt 24 lägenheter och två hus med 8 radhuslägenheter. Så ser planen ut. Området ligger mellan älven och förskolan Rosen på Övermo, strax söder om Leksandsbron.
- Ett attraktivt område med närhet till skola och förskola. Gångavståndet till affärer på andra sidan bron är cirka 500 meter, skriver planförfattarna.

Försköna miljön

Ros´ns lada på området ska bevars liksom två övriga lador. De ska bilda en enhet med de nya husen.
I planen understryks att husen ska byggas i två våningar och försköna miljön. Husen ska placeras så att gårdsmiljöer skapas. Taken ska täckas med rött tegel och taklutningen ska anpassas till Ros´ns lada. Lägenheterna ska ge möjlighet till så många som möjligt att se älven.

Gång- och cykelväg

För att trafiksäkerheten ska garanteras föreslås en gång- och cykelväg på Övermovägens södra sida från järnvägen till Insjövägen. Korsningen vid Insjövägen görs också om enligt planen.
- Visst behövs det bostäder. Men ränteläget just nu gör att det är svårt att få ihop kalkylen, säger Elisabet Nises Look, vd på Leksandsbostäder.
- Vi får se om vi eller någon annan intressent ska bygga.

Fotnot: Synpunkter på planen kan lämnas till kommunen fram till den 29 augusti. Den 13 augusti ordnas ett offentligt möte om planen.

MATS RÖNNBLAD
0247 - 611 50

Mer läsning

Annons