Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Sjöberg är kommunens nye miljö- och samhällsbyggnadschef

Annons

Leksands kommun har fått en ny miljö- och samhällsbyggnadschef.
Titeln är ny, men personen i fråga är ett välkänt ansikte.
- Det här känns väldigt stimulerande, säger Åke Sjöberg, som varit miljöchef i ett år.

Kommunens nuvarande samhällsbyggnadschefen, Margareta Åslund, blir i höst ny stadsbyggnadschef i Falu kommun. Rockaden på Leksands kommun blev inte större än att miljöchefen Åke Sjöberg går in som miljö- och samhällsbyggnadschef. Han tillträder den nya posten den första september.
- Det ska bli en utmaning. Vi ska bygga en gemensam organisation mellan miljö- och samhällsbyggnadskontoret, säger Åke Sjöberg som tidigare bland annat jobbat som miljöbyggchef i Forshaga och Munkfors kommun i Värmland.
- Men från början är jag från Jämtland. Anledningen till att jag hamnade här i Leksand är att jag är en fanatisk anhängare till hockeylaget, berättar han.

Viktigt med nya bostäder

Nybyggnationer av bostäder tror Åke Sjöberg blir en viktig fråga för Leksands kommun framöver.
- Det är ett stort tryck efter bostäder. Men det är viktigt att byggnationerna varieras så att det inte bara blir lyxvillor. För att kommunen ska bli mer attraktiv är det viktigt att kunna erbjuda bra boendemöjligheter, med närhet till natur och service, säger han.

Är det några frågor som du brinner lite extra för?
- Miljö- och energifrågorna. Jag tror att dessa frågor kommer att fortsätta vara viktiga som helhet.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
- Att jag får vara med och delta i samhällsutvecklingen. Nu är jag med och bygger Leksand. Dessutom är det kul att ha ett jobb där man har så mycket kontakt med människor. Det är viktigt med en bra arbetsplats, så folk trivs. Att man jobbar mycket med personallfrågor gör att arbetsplatsen blir extra attraktiv, så att folk vill komma dit och jobba, säger Åke Sjöberg.

PÄR SÖNNERT
0247-611 30
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons