Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla får inte plats på gymnastiklägret

/
  • Gymnastiklägret lockade 40 deltagare samt ett gäng ledare.-- Drömmen vore att hålla två, tre läger så att alla som ville kunde vara med, säger Annica Matsson.FOTO: PÄR SÖNNERT

Annons

Det har sjudit av aktivitet i Sparbankshallen hela veckan.
Det årliga gymnastik-lägret lockade 40 deltagare, även om intresset var större än så.
- Vi blev tvungna att tacka nej till några som ville vara med, säger ”lägermamman” Annica Matsson.

Leksands Gymnastikförening har hållit sitt årliga gymnastikläger i veckan. Lägret har anordnats sedan Sparbankshallen byggdes 2005.
- Alla deltagare kommer från vår förening. Vi har omkring 300 aktiva barn och ungdomar upp till 18 år, så det är en rätt stor förening, säger Annica Matsson.

Tvungna att tacka nej

Deltagarna är mellan sex och 17 år gamla. De är 40 till antalet, även om det fanns fler som ville vara med.
- Vi blev tvungna att tacka nej till några stycken. Hallen är jättefin, men den är lite för liten och det blir knappt någon luft kvar under eftermiddagen om man är för många, säger Annica Matsson.
Efter uppvärmingen delar barnen upp sig i fyra grupper och tränar på hopp, barr, bom och fristående. På barren får Angelica Schönning en hjälpande hand av ledaren Jennie Weinberg.
- Barren är det roligaste, säger Felicia som har hållit på med gymnastik i två år.
Deltagarna har även följt gymnastiktävlingarna i de Olympiska Spelen.
- Nästan alla var uppe tio i sex i morse (läs onsdag) och såg tävlingarna i laggymnastik. Kina vann guldet, men vi höll på USA, eftersom vi hade en amerikansk tjej här och tränade med oss i vintras, berättar Annica Matsson.

Men det är inte en enda kille med på lägret?
- Nej, det stämmer. Lägret är öppet även för killar, men när de börjar bli sju, åtta år så är det inte så häftigt att hålla på med gymnastik längre. Då börjar de i stället spela fotboll eller ishockey, säger Annica Matsson.
Tjejerna som är lite äldre får vara med som ledare, något det råder brist på.
- Vi försöker att engagera dem som ledare när de blir tonåringar. I år har vi nog den bästa ledarkvaliteten någonsin. Vi försöker att ta hand om både gymnasterna och ledarna under lägret. Drömmen vore om det gick att hålla två, tre läger så att alla som vill får vara med, säger Annica Matsson.

PÄR SÖNNERT

Mer läsning

Annons