Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bybor är besvikna - tycker att landsbygdsutvecklingen står still

Annons

Siljansnäsborna har fått nog. Sven Smedborn är besviken över att landsbygdsutvecklingen i Leksand stannat upp. Flera läsare har kontaktat DD. De är besvikna på servicen

Ingen distriktssköterska. Dåliga vägar. Och sporadiska bussförbindelser med Leksand. Siljansnäsborna känner sig undanskuffade. DD har fått flera exempel på brister i servicen från boende i Siljansnäs.
Här är ett exempel från en kvinna som skrivit till DD:
- Jag skulle till doktorn en dag för att jag har skadat ögat. Dagen därpå hade jag tid hos distriktssköterskan för blodtryckstagning. Det gick inte att ta blodtrycket samma dag.

Skottspole

- Så här ska man åka som en skottspole, fram och tillbaka. Har man skadat ögat kan man inte köra själv. Det blir att sätta sig på bussenoch vara borta hela dagen.

Trögt

Sven Smedborn slåss för Siljansnäs. Men det går trögt. Leksands kommunbygderåd med lokala och centralt byaråd kunde fungera bättre, säger Smedborn.
- Det är över 10 år sedan besluten om byaråden togs. Till det skulle en landsbygdsutvecklare anställas. Men inget har hänt, säger Smedborn.
Det finns nära 100 levande byar i Leksand. Vad har gjorts för att möta regeringens och riksdagens krav på en effektiv landsbygdsutveckling, undrar Smedborn.MATS RÖNNBLAD

Mer läsning

Annons