Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas Ohlssons extra bolagsstämma retar små aktieägare

Annons

Clas Ohlsons beslut om en extra bolagsstämma på morgonen den 10 april i Stockholm upprör.
- Ett sätt att dribbla bort oss vanliga aktieägare. Vi kan inte ta ledigt och åka till Stockholm, säger Yngve Stamnäs, aktieägare.

- Det här är ett sätt att hålla oss utanför. Beslut om höga löner och bonusar ska tydligen fattas av rikt folk med stora aktieposter i Clas Ohlson, säger Yngve Stamnäs i Häradsbygden själv aktieägare i Clas Ohlsons.
- Ett svek och inte Clas Ohlsons anda. Det är rena Skandia-metoderna.

Retar flera

På den extra bolagsstämman i Stockholm ska beslut tas om löner, incitamentsprogram och ett program för aktieägande för de 40 högsta cheferna.
Det retar inte bara de lokala aktieägarna.
Kritik finns också bland personalen på Clas Ohlsons i Insjön.
- Jag har pratat med många som jobbar på Clas i Insjön. Alla är förbannade på den nya ordningen, säger Yngve Stamnäs.
- Bolagsstämman är en fint för att vanligt folk inte ska blanda sig i när dom stora pojkarna ska få ännu mer att dela på, säger Yngve Stamnäs.
John Womack är informationschef på Clas Ohlson:

Styrelsebeslut

- Styrelsen anser att Clas Ohlsons internationella expansion kräver att vi får ersättningsfrågorna på plats. Det är viktigt att kunna attrahera nyckelpersoner i bland annat England. Det kräver konkurrenskraftiga löner och andra förmåner.
- Extrastämman i april är en enfrågestämma. Just nu bygger vi om på centrallagret så det passar inte med stämma där, men den stora årsstämman kommer alltid att hållas i Insjön, säger John Womack.

Mer läsning

Annons