Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är en första etapp i förändringen av Kyrkbåtsrodden"

Annons

På lördag är det dags för årets upplaga av Leksands kapprodd.
En stor nyhet har införts, främst för publikens skull. Det blir nämligen masstart i alla lopp.
- Det blir roligare och mer spännande på det här viset, säger Ronny Svensson, sekreterare i Leksands Kyrkbåtsstyrelse.

Siljansrodden inleddes i Siljansnäs på midsommardagen och avslutas med Leksands kapprodd nu på lördag. Kyrkbåtarna kommer att ros mellan Västanvik och Engelbrektsbryggan, en sträcka på omkring tre kilometer.
- Sex damlag, minst sex herrlag och minst fyra byalag kommer att deltaga, meddelar Ronny Svensson.

Masstarter

En publikfriande nyhet är att det i år blir masstart i alla lopp. Detta ska göra det enklare för publiken att se vilken båt som vinner. Tidigare har loppen avgjorts i olika heat.
- Det blir roligare och mer spännande på det här viset. En annan nyhet är att prisutdelningen kommer att ske nere vid Kajen kort efter målgång och inte i Sammilsdalsgropen som tidigare, säger Ronny Svensson.
Och det räcker inte med dessa nyheter. Ännu flera förändringar är på gång.
- Det här är en första etapp i förändringen av Kyrkbåtsrodden. Det blir mer ändringar nästa år. Vad det rör sig om vill vi inte avslöja ännu, men programmet kommer att bli ännu bredare, säger Ronny Svensson.

Hur viktigt är det för er att det blir fint väder på lördag?
- Givetvis kommer det fler och tittar om det är fint väder, så det är viktigt. Men för roddarnas del tror jag inte att vädret spelar någon roll. Det blir kanske svalkande för dem om det skulle regna, säger Ronny Svensson.

Tävla mot Karonen

Arrangemangen startar redan på torsdag med "Soliga Torsdagen" som Leksands Köpmannaförening sköter. Här ingår bland annat "inför Himlaspelet", barnteater, hästskjuts och clowner. Marknadshandeln under fredagen och lördagen sköter Leksands IF Fotboll.
Den som är intresserad av att prova på rodd kan göra det i helgen. Det går bland annat att tävla mot Brudpigas OS-hopp Lassi Karonens roddtider.
Arrangörernas ambition är att den här helgen ska växa och från och med nästa år heta Leksands Vattendagar.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons