Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya ansikten på gymnasiet inför skolstarten

Annons

Nio nya lärare gör sin första arbetsdag på Leksands gymnasium på måndag.
Ett av de mer namnkunniga namnen är Gunilla Hammar Säfström, känd från SVT:s ”Klass 9A”. Hon har själv frågat om att få börja jobba i Leksand.
- Det är ett gott betyg att lärarna vill hit, säger gymnasiechefen Lars Davidsson.

Kommunens skolor startar på måndag. Utöver omkring 300 nya elever kommer Leksands gymnasium även att välkomna nio nya lärare och en ny rektor. Bland nykomlingarna märks Gunilla Hammar Säfström, som tidigare har medverkat i SVT:s ”Klass 9A”.
- Gunilla frågade själv om hon fick börja jobba här hos oss. Det är ett gott betyg att lärarna vill hit. I övrigt har det varit stor omsättning på personal. Vi är inne i en generationsväxling, säger Lars Davidsson medan han presenterar de nya lärarna.
- Det ska bli spännande att få träffa eleverna. Hittills har vi mest haft teori, med all planering. Från och med måndag blir det även praktik, säger medialäraren Catarina Nykvist-Lilliehöök.

Integrerade program

Maria Park är ny rektor. Hon kommer att ansvara för teknik-, industri-, omvårdnads-, barn- och fritidsprogrammet samt det individuella programmet.
En annan nyhet är att barn- och fritidsprogrammet samt omvårdnadsprogrammet kommer att integreras under höstterminen. Sedan delas klasserna upp, men eleverna kommer att läsa vissa ämnen ihop under hela gymnasietiden.
- Vi har valt att ta in 45 elever på de här båda programmen, säger Lars Davidsson.

Lärlingsutbildning

Skolan har även blivit tilldelad 18 platser på en gymnasial lärlingsutbildning. Detta är ett led i den nya gymnasiereformen. Till en början kommer tolv av dessa platser att utnyttjas.
- Det här är något helt nytt för branschen och vi vill inte ha för många elever under det första året. Bra att vi får prova det här försöket på ett så tidigt skede, säger Lars Davidsson.

Trångbodda

Det börjar bli trångt på gymnasieskolan, ett dilemma som dock inte kommer att vara alltför länge.
- Nu är vi väldigt trångbodda och utnyttjar alla tänkbara utrymmen. Men från och med nästa höst sjunker elevantalet, vilket gör att våra samarbeten med gymnasieskolorna i Borlänge och Rättvik blir allt viktigare, säger Lars Davidsson.
PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons