Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går kopplade pizzaägarna in advokat i ärendet

Annons

Insjöns pizzeria blir instängd när nya riksvägen är klar. - Vi ger inte upp. Vi har ett förslag på hur vår väg ska kunna ansluta till nya riksvägen. Nu tar pizzägarna en advokabyrå till hjälp.

Rykten säger att Insjöns pizzeria ska slå igen när nya riksvägen öppnar.
- Nej, nej. Vad har du hört det i från, undrar Mesut Karakas på Insjöns pizzeria.
- Visst kommer nya riksvägen och stängningen av gamla Timmervägen bli ett problem för oss. Men stänga pizzerian? Icke. Det finns inte på kartan.

Riks 70

Pizzerian i Insjön har sin huvudförsäljning bland lokala kunder i Insjön. Men en stor del av omsättningen kommer via trafikanter på riks-70.
- 20 procent på vintern och 50 procent på sommaren. Så mycket av våra intäkter kommer från norr- och södergående trafik på riksvägen, säger Mesut Karakas.

Lösning

Personalen på pizzerian i Insjön hoppas fortfarande att det går att lösa trafiken mot riks-70.
- Om man kommer söderifrån tycker jag att man ska kunna svänga in på pizzerian. Likaså ska man kunna åka ut igen om man ska vidare norrut, säger Mesut Karakas.
- Vänstersväng från pizzerian söderut ska däremot inte vara tillåtet.

1991

Det jobbar fyra personal på pizzerian i Insjön. Alla hoppas på en lösning.
- Vi har varit i Insjön ända sedan 1991. Vi tänker inte ge upp på grund av den nya riksvägen, säger Mesut Karakas. På nåt sätt måste det lösa sig.

Advokat

I går fick kommunen besked om att pizzerian kopplat in advokat i ärendet. Advokatfirman Nielsen Lock AB begär ut alla papper som kommunen har i ärendet.
- Vi vill se alla beslut i frågan som handlar om att stänga Timmervägen, säger advokat Hans Carlsson.

Mer läsning

Annons