Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands Kulturhus diskuteras

/

Annons

- Vi ska inte riva eller bygga om kulturhuset. Debatten har tagit helt orimliga proportioner, säger personalen på Leksands Kulturhus.

Leksands kulturhus är över 20 år. Inredningen är sliten. Biblioteksfunktionerna är omoderna. Pengar har avsatts för en mindre renovering invändigt. Medel har också begärts även för en ny klimatanläggning.

Engagerar

Kulturhuset har vunnit pris för sin arkitektur. Huset är en mycket populär och publik mötesplats. Förändringar i huset engagerar allmänheten.
Personalen har tagit illa vid sig av den, som de menar, osakliga kritiken.
- Vi vill inte riva eller måla om väggar eller på annat sätt förändra den prisbelönta arkitekturen, säger personalen.
- Vi ska inte ”slänga ut allting” som det sägs i debatten. Vi ska byta ut smutsiga stolsdynor och nötta möbler. Vi ska göra en mysig läshörna ut mot Kyrkallen med bekväma fåtöljer och bra belysning.

Enig

Personalgruppen på biblioteket är enig i sina förslag. Samtidigt är den förvånad över att en kultur-oganisation i Stockholm (läs Konstakademien) lagt sig i ärendet.
- Vi är oerhört frustrerade över situationen och upplever att hela projektet gått i stå. Förnyelse behövs. Man kan vara både traditionsbärare och förnyare. Vi vill att bibliotekets besökare ska möta ett kulturhus som är levande och har en välkomnande miljö, säger personalen.
MATS RÖNNBLAD
0247 - 611 50

Mer läsning

Annons