Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena och Andriette vill få många frågor av leksandsborna

Annons

Ett nytt och ett nygammalt ansikte har tagit plats i kommunhuset.
Kanslichefen Andriette Ivarsson och informationssekreteraren Lena Ryen-Laxton förklarar att deras titlar kanske låter tråkiga, men att deras jobb är väldigt roligt.
- Bakom de intetsägande titlarna döljer sig kreativa och utvecklande yrken, säger Andriette Ivarsson.

När allmänheten kontaktar kommunen för att få hjälp med något är chansen stor att det blir antingen Andriette Ivarsson eller Lena Ryen-Laxton som hjälper till. Som kanslichef, respektive informationssekreterare har de mycket kontakt med allmänheten.
- Om man har frågor som rör kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige så vänder man sig till Andriette. Jag har hand om mer allmänna frågor, till exempel när återvinningscentralen öppnar, förklarar Lena Ryen-Laxton.
- Och om man inte vet vart man ska vända sig kan man alltid ringa till Lena. Jag bereder många ärenden till kommunstyrelsen och fullmäktige, tillägger Andriette Ivarsson, som tidigare varit kommunsekreterare i Gagnefs kommun.

”Har kommit hem”

Lena Ryen-Laxton har tidigare jobbat som kommunsekreterare i Leksands kommun. Då ingick både det politiska arbetet samt informationen till allmänheten. Efter att hon varit föräldraledig har hon börjat jobba med enbart informationsbiten.
- Jag är fortfarande föräldraledig på deltid. Nu känns det som att man har kommit hem igen. Det är information och marknadsföring som är min grej, men jag är fortfarande lite ringrostig, säger Lena Ryen-Laxton.

Vad är det allra roligaste med era jobb?
- Man får insikt i så många saker och har kontakt med många leksandsbor. Dessutom får man träna hjärnan när man hjälper folk med att leta fram svar på deras frågor, tycker Lena Ryen-Laxton.
- Det är kul att behandla så olika ämnen varje dag. Ena dagen kanske man jobbar med belysning, nästa dag vårdnadsbidrag och den tredje energifrågor. Sen tycker jag att det är kul att få ”flow” när jag skriver till exempel en policy, säger Andriette Ivarsson.
Uppmaningen till leksandsborna är alltså: Våga ställ frågor.
- Hellre en fråga för mycket än en för lite! säger damerna.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons