Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men hettan gjorde att ”bara” 2 500 kom till Siljansnäsdagen

Annons

Nog för att arrangörerna hade önskat sig fint väder. Men när Siljansnäsdagen ägde rum hade önskningen slagit in lite väl mycket. Folkfesten uteblev, förmodligen på grund av värmen.
- Men man ska ju inte klaga när det är så fint väder, säger Mats Oscarsson, från Siljansnäs Sockenkontor.

Arrangörerna hade hoppats att det skulle komma omkring 4 000 besökare till Siljansnäsdagen. Men det fina vädret skrämde nog bort en och annan potentiell besökare.
- De ligger nog vid stranden i stället. Vi har haft ungefär 2 500 besökare. Det är på tok för varmt i dag. Jag tror att det hade kommit mycket mer folk om det hade varit svalare. Men man ska ju inte klaga när det är så fint väder, säger Mats Oscarsson.

Håller sig i skuggan

I skuggan pustade Åke Laurell med två av barnbarnen som han och hustrun Britt-Marie var barnvakt åt.
- Vi brukar alltid vara här på Siljansnäsdagen. Vi håller oss i skuggan, det är alldeles för varmt i solen för de små, säger Åke Laurell.
- Under dagen har vi handlat, tittat på lådbilsrallyt och åkt brandbil. Det här är ju en riktig familjedag, tillägger Britt-Marie.
Siljansnäsdagen avslutades med två prisutdelningar. Först delades det ut ett stipendium ur Ingvar Wikströms minnesfond. Stipendiet på 2 500 kronor gick till skidåkaren Josefin Stolt.
- Hon har ett stort intresse för sin idrott och är ett stort löfte. Med detta stipendium vill vi stötta hennes fortsatta satsning, sa Olle Wikström och räckte över checken.

Wikström fick pris

När ”Årets Siljansnäsare” skulle koras kallades Olle Wikström upp på scenen igen. Den här gången som mottagare av priset, som delades ut av Lisa Warsén.
- Jag blev förvånad, men är givetvis jätteglad. Jag kommer att fortsatta jobba så länge jag kan hjälpa till med något, sa Olle Wikström till konferencieren Johan Pellas.


PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons