Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombudsmannen: ”Kan kosta kommunen en miljon kronor”

/

Annons

Akademikerförbundet SSR tänker inte vika sig mot Leksands kommuns socialförvaltning.
- Fallet med vår medlem som fått sparken från kommunen är oproffsigt skött. Vi går till Arbetsdomstolen om det behövs, säger ombudsman Lars Erik Ekbäck- Eriksson.

- Det finns inga belägg mot att vår medlem skulle ha varit ogiltigt frånvarande från sitt arbete. Kommunen har inga bevis, säger Lars Erik Ekback-Eriksson ombudsman på Akademikerförbundet SSR.
Det var i går som DD kunde avslöja att en medarbetare inom Leksands socialförvaltning fått sparken för att ”allvarligt missbrukat sitt jobb”, enligt socialchefen Anders Ludvigsson.

Konsult

Facket reagerade direkt i går när nyheten kom ut i media:
- Vi har haft en varselöverläggning med kommunen. Den sköttes från kommunen av en inhyrd konsult. Honom har vi mycket synpunkter på, säger Lars Erik Ekback- Eriksson.
- Det fanns ingen skriftlig dokumentation från arbetsgivaren på mötet. Dessutom inga intentioner som praxis är att försöka nå en uppgörelse.
SSR är kritiskt till hur medarbetaren sagts upp:
- Vår medlem borde fått en varning först. Det här handlar om kränkande särbehandling och för det tänker vi begära skadestånd.
Lars Erik Ekback-Eriksson menar att fallet kan bli en dyr affär för kommunen.

En miljon

- Kravet på skadestånd, förlorad arbetsförtjänst och rättegångskostnader kan kosta kommunen upp mot en miljon kronor, säger Lars Erik Ekback- Eriksson.

Mer läsning

Annons