Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringen smockfull - ”Det här har aldrig hänt förut”

Annons

Det råder verkligen högsäsong för Sommarland för tillfället.
Sammanlagt har drygt 12 000 besökare passerat grindarna de tre senaste dagarna.
- Det här är jättekul! Men nu måste vi ligga på kommunen om att få mer mark till parkeringen, säger Mats Nobelius, marknads- och personalansvarig.

Det fina vädret gör att personalen på Leksand Sommarland gnuggar händerna. Folk vallfärdar till parken för att sola, bada eller bara koppla av.
- Vi räknade in 3 000 besökare i förrgår, 4 500 stycken i går och i dag (läs torsdag) är det nog över 5 000 besökare här. Tre så här bra dagar i rad, det har aldrig hänt förut, säger Mats Nobelius.

Smockfull parkering

Och enligt väderprognoserna ska det fina vädret hålla i sig. Det stora besöksantalet för dock med sig vissa problem.
- Parkeringen är absolut smockfull. Vi har tjatat på kommunen i flera år om att få mer mark till parkeringen, men får till svar att vi ska utnyttja hela parkeringen. Nu har vi nått det målet, säger Mats Nobelius.
Förutom det fina vädret har marknadsföringen av Sommarland gjort sitt till.
- Jag tror att vi har lockat extra många besökare från Dalarna i år. Våra nyheter som till exempel pirat-temat gör nog också sitt till säger Mats Nobelius.

När når ni taket för hur många besökare som kan tas in?
- När det är som i dag känns det nästan som att är det är för mycket folk. Men vi vill vidareutveckla området. Ytmässigt behöver vi inte växa, våra 240 000 kvadratmeter kommer att räcka i all evighet. Men det är just parkeringen som är det viktigaste. Det här visar inte minst att det finns ett behov av en större parkering till nästa år, säger Mats Nobelius.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons