Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen ökar beredskapen inför daladerbyt i kväll

Annons

Ett hett daladerby i Kvalserien samt lönehelg.
Polisen tror dock inte att det blir speciellt stökigt i kväll.
-- Moras supportrar är inte direkt kända för att vara några huliganer, så jag tror inte att det blir något större tjafs, säger Jan Blomkvist, vid leksandspolisen.

Det kommer bli hett och stökigt på isen i Ejendals arena i kväll när Leksand tar emot Mora i ett daladerby. Förhoppningsvis blir det inte lika hett och stökigt på läktarna.
-- Vi har ökat beredskapen och har ett 20-tal poliser i tjänst under matchen. De kommer göra ett normalt arbetspass, vilket innebär att de fortsätter jobba i Leksand under kvällen. Vi hade räknat med att öka beredskapen i fem matcher, men nu blev det det dubbla eftersom två lag från distriktet är med i Kvalserien, säger Jan-Erik Skarp, som ansvarar för polisen i Leksand, Rättvik, Mora, Orsa och Älvdalen.

"Inget större tjafs"

Att det är lönehelg kan också innebära att det blir extra stökigt. Men några scener som när Hammarbys supportrar skämde ut sig i februari, och förstörde Ejendals arena för 100000 kronor, kommer det knappast att bli.
-- Moras supportrar är inte direkt kända för att vara några huliganer, så jag tror inte att det blir något större tjafs, säger Jan Blomkvist.
-- Vi bedömer att det inte är samma risk för bråk i kväll som när exempelvis stockholmslagen är på besök. Men man vet aldrig, det är mycket folk som samlas, så lite småsaker får man räkna med, säger Jan-Erik Skarp.

Så ni tror att det kommer bli rätt lugnt i kväll?
-- De flesta som kommer är enbart hockeyintresserade och vill inte bråka. Men sen kommer alkoholen med i bilden, så man vet aldrig vad som kan hända. Men vi tror och hoppas givetvis på att det blir en lugn kväll, säger Jan-Erik Skarp.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons