Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex män anhållna för skadegörelse på flera platser på Noret

Annons

Flera polispatruller kallades till Leksand på måndagskvällen.
Anledningen var att sex män hade gått bärsärkagång på Noret.
- De har börjat nere vid Kajen och sedan fortsatt upp mot centrum, säger Jonas Holfve, vid rättvikspolisen.

Vid niotiden på måndagskvällen fick polisen larm om att sex män hade löpt amok på Noret. Bland annat så vältes ett jordgubbsförsäljningsstånd och flera reklamskyltar. Flera polispatruller, bland annat en buss och en hundpatrull kallades till platsen. De sex männen kunde gripas utanför kommunhuset strax före klockan tio.

Trängde sig före

- Poliserna hade med sig minst fem hundar som stod och skällde, berättar ett ögonvittne.
- De sex männen var inne på Hemköp tidigare under dagen och betedde sig illa. Bland annat så trängde de sig före i kön, berättar ett annat ögonvittne.

Har anhållits

De sex männen fördes till polisstationen i Rättvik där de har anhållits misstänkta för skadegörelse. Flera källor uppger för tidningen att det rör sig om polska medborgare som är i Leksand och jobbar. Detta bekräftas av Göran Svahn, länsvakthavande på dalapolisen.
- Ja, det stämmer, de är polacker. Männen är mellan 20 och 30 år gamla. En av dem är sedan tidigare känd av oss, säger han.

Gjorde motstånd

Enligt polisen började händelseförloppet under Leksandsbron. Där har bland annat en gärsgård vandaliserats. Flera av störarna till gärsgården har kastats i älven.
- Sedan fortsatte de in till centrum och slog och sparkade på det mesta.

Gjorde motstånd

När männen skulle gripas vid kommunhuset gjorde de visst motstånd, vilket gjorde att polispatrullen kallade på förstärkning, berättar Göran Svahn. Männen har ännu inte identifierats. Härnäst inväntas beslut av åklagare när de ska släppas. Polisen menar att det kan komma att bli svårt att slå fast vem som har gjort vad.

PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons