Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarland vill bygga fritidshus längs stranden.

Annons

LEKSAND Sommarland sneglar på Leksand Strand. Kan dom bygga fritidshus så kan vi, säger Mats Nobelius på Sommarland. Jag kan tänka mig upp till 1000 bäddar.

Sommarland har inlett diskussioner med byggnadsnämnden. Syftet är att få till en detaljplaneändring så att hus kan byggas längs den 700 meter långa stranden nedanför Sommarland.

1000 bäddar

- Tanken är att flytta in Sommarlands staket in mot parken och ge plats för hus både mot Orsandbadens husvagnsparkering och längs stranden. På köpet skapas en förlängd strandpromenad längs vattnet mellan Leksand och Hjortnäsheden.
- Det kan handla om upp till 1000 bäddar, säger Mats Nobelius.

Alla satsar

Mats Nobelius sneglar inte bara på Leksand Strands satsning. Han ser också hur Grönklitt och Sälenfjällen satsar:
- Leksand måste hänga med. Orsandbadens och Sommarlands stränder måste utnyttjas bättre. De är en fantastisk tillgång för Leksands besöksnäring.

Död yta

För att husbyggnation ska kunna ske mellan Sommarland och dess strand måste det till en strandskyddsdispens. Något som Mats Nobelius inser att det kan bli debatt om:
- Idag finns ingenting mellan parken och stranden. Det är en död yta, säger Mats Nobelius.
- Tänk att få riva upp staketet som går ut i sjön och öppna upp för en strandpromenad. Vilket lyft för Leksand, säger Mats Nobelius.
MATS RÖNNBLAD
0247 - 611 50
CITAT

"

Tusen bäddar

Mer läsning

Annons