Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxi eller sjuktransport till jobbet fungerar inte

Annons

LEKSAND Lars Halvarsson har slitit av hälsenan i innebandy. Han har möjlighet att jobba halvtid. Men det går inte. Sjuktransportfrågan ska först utredas av Försäkringskassan. Och det kan ta tid.
- Det här stämmer knappast med regeringens jobbpolitik, säger Lars.

Lars Halvarsson går hemma i villan på Övermo sedan den 4 oktober. Han är i det närmaste arbetsför, trots den brustna hälsenan. Åtminstone klarar Lars av sitt halvtidsjobb som facklig företrädare på IF Metallklubben på 3M i Insjön och Gagnef.
- Jag kan inte gå så bra. Men jag kan jobba med det fackliga arbetet för mina medlemmar och företaget, säger Lars Halvarsson.
- Problemet är att jag inte kan köra bil och ta mig till jobbet.

Ingen taxi

Lars Halvarsson vill inget hellre än arbeta och göra rätt för sig. Med taxi eller sjuktransport till jobbet skulle det fungera.
- Taxi har vi ingen i Leksand. Och sjuktransport måste utredas. Men om det får jag inga besked, säger Lars Halvarsson.

Besviken

Lars Halvarsson är besviken på att inget händer. Han skadade sig den för snart en månad sedan och är helt sjukskriven till den 11 januari.
- Jag kostar samhället full sjukpenning. Men skulle kunna jobba halvtid om jag fick resorna ordnade, säger Lars.
- Det här rimmar dåligt med regeringens prat om att folk ska gå från sjukskrivning till arbete. Trots att jag vill jobba har det blivit tvärtom.

"Åter till jobb"

I går kväll fick DD tag i Ingo Tängerby på Försäkringskassan i Falun.
- Principen "åter till jobb" gäller. Resorna skall ställas mot kostnaderna för sjukpenning. Tjänar staten på att ordna sjukresa så ska det ordnas. Staten kan till och med betala nån krona mer för resorna, säger Ingo Tängerby.
/byline/
CITAT "Var är jobbpolitiken?

Mer läsning

Annons