Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna tog över byggvaruhuset på Åkerö

Annons


/anfang/

Vem sa att Neco på Åkerö är ett gubbdagis, affären där hammare och skruvmejslar står i givakt i hyllorna när byggkillarna kommer på besök? I torsdagskväll hade personalen rosa tröjor på. Det var tjejkväll och alla gubbar var portade. I stort sett. DD:s reporter hade förhandlat till sig en friplåt. Liksom en och annan säljare på Neco. Plus en bunt leverantörer.

/anfang/

Marschaller och röd matta i novembermörkret. Jo, jag tackar. Neco liknande ett glittrande kasino från Järnavägen. DD-redaktören fick nästan känslan av nattklubb ett tag. Speciellt i Neco:s sportbar en trappa upp. Softad belysning. Höga glas och doft av parfymerade stearinljus. Mat på mingelfat.

/anfang/

Anders Doverskog gled omkring bland montrarna i butiken och njöt. Över 150 tjejer med diskmaskiner, kakel och duschblandare i blick. Det var värre än värsta julruschen.
- Här har vi beslutsfattarna, sa Doverskog.
- Tänk vad gubbarna ska vara nervösa när damerna kommer hem med sin "måste-köpa-lista".

/anfang/

Hur många svanenmärken finns det i kökskatalogen? Tipspromenaden var rena motorvägen in i Neco:s nya utställningslokaler. Smart marknadsföring. Inte påflugen bara spännande, tyckte tjejerna när DD frågade. Första pris: en rosa verktygslåda med rosa verktyg.

/anfang/

Kakel, klinkers, fogmassa och en skärmaskin. Många stannade i Jonas Rustas monter. Carina Holfve skar klinkerplattor som vore det julskinka. Tänk om man hade riktiga grejer, vad lätt det skulle gå, sa Carina.

/anfang/

Anita Lemon och Anna Lena Tottmar la pussel med kakel. Fogmassan fogade sig. Plattorna bildade mönster. En tavla. En matta. En väv, tänkte DD:s reporter fördomsfullt.
- Jag funderar på golvet i hallen hemma. Och på en trapp, sa Anna Lena Tottmar.
/byline/
CITAT

"

Skruvmejslar i givakt

Mer läsning

Annons