Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrika Liljeberg tar över kommunalrådsposten i Leksand

Annons

Ulrika Liljeberg. Så heter Leksand blivande kommunalråd. Centerpartiets valberedning var enig och mötet likaså när Ulrika Liljeberg röstades fram på torsdagskvällen.
- Ett mer ärofullt uppdrag än så här kan man inte ha, säger Ulrika.

Bo Pettersson tillkännagav för en tid sedan att han kommer att sluta som kommunalråd i höst. I går kväll utsåg centerpartiet hans ersättare.
- Valberedningen och mötet var enigt. Vi kände att det var dags för en föryngring och för en kvinna att bli kommunalråd. Vi överraskade nog socialdemokraterna med det här valet, säger Kenneth Dahlström, ordförande i valberedningen.
Ulrika Liljeberg är 39 år och född och uppvuxen i Tällberg. Hon har bott och jobbat i Stockholm i flera år, innan hon 2005 flyttade tillbaka till Tällberg med sin man och parets tre barn.
- Det här ska bli en enorm utmaning. Ett mer ärofullt uppdrag än så här kan man inte ha. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Ulrika, som gärna ägnar fritiden åt att umgås med familjen och idrotta.
- Jag spelar ishockey i Leksands IF och åker även skidor.

Jurist och civilekonom

Ulrika Liljeberg är utbildad jurist och civilekonom. Hon jobbar som åklagare vid åklagarkammaren i Falun. Hon har inga politiska uppdrag i Leksands kommun, men sitter med i styrelsen för den gröna liberala tankesmedjan Fores.
Vilka frågor brinner du mest för?
- Barn- och ungdomsfrågor, de är vår framtid. Jag tycker även att det är viktigt med miljöfrågor, både lokalt och globalt.
Det preliminära datumet då Ulrika Liljeberg tillträder som kommunalråd i Leksand är satt till 1 november.


PÄR SÖNNERT
0247-611 50
par.sonnert@daladem.se

Mer läsning

Annons